Visszakérik a nekem adott pénzt. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Üdv! Tavaly párommal megvásároltuk a néhai unokatestvérének a házát, ami ott állt üresen 10 évig. A házat az anyósom unokatestvére örökölte 3/4 részben és egy másik bácsi 1/4 részét. Felkerestük az anyósom unokatestvérét, hogy mi van ezzel a házzal, mert megszeretnénk venni. Anyósom hosszabb beszélgetés után rátért, hogy mennyit szeretne ezért a házért. Azt felelte, hogy őt nem érdekli a pénz, így él szerényen a 110ezres nyugdíjból és 70 évesen nincs szüksége ennyi pénzre, csináljuk nyugodtan ő segít mindenben. Mi több opciót felajánlottunk, mivel nem akartuk ingyen, de mindenre visszakozott. Az eredeti terv az volt, hogy eladjuk ezt a házat amiben lakunk és abból a pénzből újítjuk fel a házat, amennyire bírjuk. Én cserébe kitisztáztam a tulajdonilapról a terheléseket és CSOK képesre csinosítottam a házat a saját költségemből. A bank 5Millióra becsülte a házat, amit én közöltem vele, de akkor is azt mondta, hogy akkor annyi amennyi. Megtörtént a ház vétele, a bank megküldte a számlájára az 5Milliót, amiból neki csak a 3/4 rész jár. Megbeszéltük, hogy átutaljuk a mi számlánkra és én lerendezem a másik bácsival az ő részét amit neki kp-ban ki is fizettem. Aláírták mindketten, hogy átvették a pénzt. A ház megvétele után többször találkoztunk az öreggel, jól elvoltunk beszélgettünk stb. A napokban felhívott feldúltan, hogy mikor hozzuk a ház árát és sokkal többet ér a ház plusz a kulcsokat is elvittük. Én elmondtam neki, hogy ez nem így megy, mivel már sokat költöttünk belőle a házra így nem tudom visszaadni. De neki most kell blablabla. Minap a háznál voltunk és odajött egy tök ismeretlen házaspárral, akik faggattak minket és állították, hogy ők is rokonok. Na most szerintük a párom néhai unokatestvérének a volt feleségének a valakijei (???). Mi elmondtuk a tényállást, de csak kekeckedtek és ők is kitértek rá, hogy nem ennyit ér a ház mit képzelünk mi magunkról. Az ügyvédet felkerestem, hogy ilyenkor mivan, Ő elmondta, hogy jogilag teljesen tiszták vagyunk, nem csináltunk semmi rosszat csak ugye nyoma van az átutalásnak a párom számlájára, de azt a bácsi utalta át a saját keze aláírásával. Most csalással gyanúsítanak minket. Mi nem akarjuk visszaadni a pénzt, mert gyanús, hogy ez a házaspár rámászott az öregre és telebeszélték a fejét, hogy kicsalják a pénzt. Ilyenkor mit tehetnek meg? Visszatudják ezt jogi úton követelni? Válaszokat köszönöm!2019. márc. 22. 14:42
11/11 A kérdező kommentje:
Ma beszéltem az ő ügyvédjükkel és megkérdezte, hogy van-e hajlandóságunk visszafizetni az összeget vagy büntető per eljárást indítanak és hogy történt az egy napon való utalások, hogy egy napon jött meg a banktól a pénz és mi rögtön utaltuk a számlánkra. Elkezdtem mondani, hogy mi a helyzet erre rávágta, hogy jólvan nem érdekel keddig döntsük el, hogy mit akarunk, mert elindítják a pert.
2019. ápr. 18. 20:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!