Egy lottó nyeremény valóban boldoggá tenne?
Ez egy érdekes kérdés, ezen én is sokat gondolkodtam...
Én egy kis vállalkozást építek és óriási lendületet ad az, hogy állandóan kilátásban van a magasabb jövedelem. Ez sokszor segít abban, hogy sokszor napi 12-16 órákat is le tudjak dolgozni egy egyébként olyan területen, amit egyébként is szeretek.
Szóval én arra jutottam, hogy egy bizonyos összeg felett (100-200 millió felett) egyenesen ártana, mert nem fejlődnék és nem tudnék olyan jól teljesíteni.
Persze, hogy boldoggá tenne. Nézd csak meg, mit csinálnak a gazdagok. Utaznak egy életen át, buliznak, nem kell a napi problémákkal foglalkozniuk.
Persze be kell fektetni a pénzt, hogy maradjon a gyerekek gyerekeinek is, de milliárdos összegnél már csak a kamatokból is simán meg lehet élni.
Nekünk is van már két gyerekünk, és előre takarékoskodunk nekik, hogy könnyebb életük legyen. Ha beütne a lottónyeremény, akkor a pénz döntő többsége amúgy is oda menne. A terv már rég megvan, már csak a nyeremény hiányzik :)
Nálad tényleg csak pénz kérdése más nők felszedése, drogozás, vagy eszetlen száguldozás? Ezeket megteheted most is, ha ezekre vágysz, egyik hez sem kell 1 milliárd.
Én is beérném kisebb összeggel, de meglennék a nagyobbal is. Nálam is inkább az élet értelme, a célok kitűzése okozhatna válságot, de szerintem meg tudnám oldani. Majd elgondolkozok ezen a kis erdőszéli, medencés villámban.
1 milliárd nagy része nyilván kevéssé tenne boldoggá, mert max befektetni tudnám. De egy része boldogabbá tenne, hiszen végre lehetne otthonom, vehetnék egy kertes házat magamnak, végre lenne valami anyagi háttér ami biztonságot ad, könnyeben kapnék orvosi segítséget a betegségeimmel magánrendeléseken. A beteg mamám is végre normális orvosi segítséghez juttathatnám, lenne miből felújítanom a lakását. Vehetnék végre egy kocsit, jobb számítógépet, életem első okostelefonját, ezek nekem örömöt jelentenének.
Nekem biztonságot és motivációt adna a nyeremény az élet minden területén.
"Nekem biztonságot és motivációt adna a nyeremény az élet minden területén."
Aztán mire motivalna? Van egy rakás pénzed biztosan akkor mi motivál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!