15 éves vagyok, szerintem természetes, hogy ebben a korban még nem vagyok tisztában ezzel. Nem kell lehurrogni, s köszönöm a válaszokat.
(a szavazassal kapcsolatban meg az a gáz, hogy pont olyanok szavaznak mint itt az egyik keeves válaszoló, hogy át sem látják a teljes helyzetet, csak random első ránézésre benyognek valamit, mint itt most ő. Köszi :))
Három áfa kulcs van jelenleg, 5%, 18%, 27%
0% áfa kulcs nincs.
Áfa törvény:
V. Fejezet
ADÓ MÉRTÉKE
82. § (1) * Az adó mértéke az adó alapjának 27 százaléka.
(2) * A 3. számú mellékletben felsorolt termékek, szolgáltatások esetében az adó mértéke az adó alapjának 5 százaléka.
(3) * A 3/A. számú mellékletben felsorolt termékek, szolgáltatások esetében az adó mértéke az adó alapjának 18 százaléka.
Pont. Az hogy 0 az áfa az nem azt jelenti hogy van 0% kulcs. Nincs.
Egyébként a 77/388/EC HÉA irányelv kimondja, hogy kell lenie egy általános adómértéknek, ami minimum 15% (ez nálunk 27%) és ezen kívül kettő kedvezményes adókulcs lehet melyeknél a minimum adókulcs az 5%. Ez nálunk a 18% és az 5%.
Az hogy ki hogyan hívja azt az esetet amikor nem kerül felszámításra általános forgalmi adó az más kérdés, ettől még nem létezik a 0%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!