Szerintetek mikortól kezdve számít ma valaki gazdagnak Magyarországon?
Ti 2019-ben, Magyarországon milyen fizwtésre, vagyonra, ingatlanra, stb. mondanátok azt, hogy valaki gazdag?
A gazdag most mondjuk jelentse a felső 10%-ot.
Felső 10%-ot? Az még szerintem középosztály. Magyarországon közel 1millió ember. Kb havi 3-500 ezer ft jövedelem, 20-50 milliós ingatlan, 2-6 milliós autó.
Ha a felső 10 ezerre gondolsz, az ő vagyonuk kb 250-300 millió ft átlagban.
Gazdagnak mindenhol - nem csak Magyarországon - szerintem akkortól számít valaki, ha nem kényszerül munkára (vagy más pénzszerzési módra) azért, hogy bevétele legyen, mégis jó színvonalon (ami számára megfelel) tud élni.
Ezt nehéz pénzben kifejezni, hiszen van, aki milliókat elszór havi szinten, és ha nem generálna folyamatosan bevételt valamiből, előbb-utóbb elveszíteni mindenét.
Ő az én fogalmaim szerint minden látszat ellenére nem gazdag, mert a kiadásai meghaladják a bevételeit, illetve folyamatosan arra kényszerül, hogy a bevételeket pótolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!