Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha rendeltem...

Mit csináljak ha rendeltem brendon.hu-ról előreutaltam, hétfőn hozzák de már nem tartok igényt rá?

Figyelt kérdés

Utáltam a számlájukra rögtön.

Szövak náluk a pénzem így hogy merjen lemondani.

Kihozzák hétfőn de nem kell a csomag.

Nem veszem át ok,de a pénzem visszaküldik?

2019. febr. 16. 14:36
 1/6 anonim válasza:
72%
14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz az adás-vételtől. Hívd fel őket, hogy szeretnél élni a lemondás lehetőségével, a csomagot pedig értelemszerűen ne vedd át. 2 héten belül vissza kell, hogy utalják a vételárat (ebben az esetben nyilván az utána kapott hűségpontjaid is elvesznek).
2019. febr. 16. 14:38
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Azért azon ne lepődj meg, ha a szállítási költséget "rád verik", azaz nem fogják visszautalni.

Egyre több webáruház nem hajlandó lenyelni a "meggondoltam magam", "pont ilyent kaptam", "mégsem kell" és ilyen esetben a felesleges kiszállítás költségét felszámítják.

Általában az Általános Szerződési Feltételekbe szokták belevenni - de ezt a Brendon-nál nem sikerült megtalálnom.

Az elállási jog pedig eredetileg nem arra vonatkozik, hogy meggondoltam magam, hanem ha az interneten megvásárolt és átvett termék nem megfelelő, nem olyan a színe, stb, akkor vissza lehet küldeni 14 napon belül.

2019. febr. 16. 15:51
 3/6 anonim ***** válasza:
2019. febr. 16. 16:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Köszi, így most megtaláltam én is - igaz, hogy az "ingyenes szállítás 10.000 ft felett"-re kattintva.

És bizony, van erre (nem veszem át) utaló rész:

"3.7. A Vevő a megrendelése leadásával kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt termékeket és az esetlegesen felmerülő szállítási költséget bankkártyás vagy a PayPal online fizetési felületén bonyolított előre fizetéssel, vagy utánvétes rendelés esetén a futárszolgálatnak készpénzben megfizeti, valamint a termékeket átveszi. Amennyiben a Vevő e kötelezettségét részben vagy egészben megsérti, az Eladó jogosult a Vevő további megrendeléseinek teljesítését megtagadni. Az Eladó ezekben az esetekben úgy is dönthet, hogy ilyen esetekben kizárólag a Vevő bankkártyás megrendeléseit teljesíti."

Tehát, ha a vevő nem veszi át a terméket, akkor előfordulhat, hogy a webáruház teljesen megtagadja a vevő további vásárlásait (letiltja).

Kérdező, most már nagyon böki az oldalamat a kíváncsiság: megkérdezhetem, mi az, ami miatt visszamondod a vásárlást? Tényleg érdekelne, mert azt gondolom, hogy ha az ember a gyerekének rendel valamit, akkor örömöt akar szerezni vele és eszembe nem jutna visszamondani :-)

2019. febr. 16. 16:31
 5/6 A kérdező kommentje:

Olyan dolgokat rendeltem amik végül is már vannak itthon még hétvégén kaptunk is ugyanolyan dolgot amit rendeltem.

Szóval igazából teljesen hasztalan

2019. febr. 16. 16:37
 6/6 anonim ***** válasza:
57%
Köszönöm, hogy válaszoltál.
2019. febr. 16. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!