Mit csináljak ha rendeltem brendon.hu-ról előreutaltam, hétfőn hozzák de már nem tartok igényt rá?
Utáltam a számlájukra rögtön.
Szövak náluk a pénzem így hogy merjen lemondani.
Kihozzák hétfőn de nem kell a csomag.
Nem veszem át ok,de a pénzem visszaküldik?
Azért azon ne lepődj meg, ha a szállítási költséget "rád verik", azaz nem fogják visszautalni.
Egyre több webáruház nem hajlandó lenyelni a "meggondoltam magam", "pont ilyent kaptam", "mégsem kell" és ilyen esetben a felesleges kiszállítás költségét felszámítják.
Általában az Általános Szerződési Feltételekbe szokták belevenni - de ezt a Brendon-nál nem sikerült megtalálnom.
Az elállási jog pedig eredetileg nem arra vonatkozik, hogy meggondoltam magam, hanem ha az interneten megvásárolt és átvett termék nem megfelelő, nem olyan a színe, stb, akkor vissza lehet küldeni 14 napon belül.
Köszi, így most megtaláltam én is - igaz, hogy az "ingyenes szállítás 10.000 ft felett"-re kattintva.
És bizony, van erre (nem veszem át) utaló rész:
"3.7. A Vevő a megrendelése leadásával kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt termékeket és az esetlegesen felmerülő szállítási költséget bankkártyás vagy a PayPal online fizetési felületén bonyolított előre fizetéssel, vagy utánvétes rendelés esetén a futárszolgálatnak készpénzben megfizeti, valamint a termékeket átveszi. Amennyiben a Vevő e kötelezettségét részben vagy egészben megsérti, az Eladó jogosult a Vevő további megrendeléseinek teljesítését megtagadni. Az Eladó ezekben az esetekben úgy is dönthet, hogy ilyen esetekben kizárólag a Vevő bankkártyás megrendeléseit teljesíti."
Tehát, ha a vevő nem veszi át a terméket, akkor előfordulhat, hogy a webáruház teljesen megtagadja a vevő további vásárlásait (letiltja).
Kérdező, most már nagyon böki az oldalamat a kíváncsiság: megkérdezhetem, mi az, ami miatt visszamondod a vásárlást? Tényleg érdekelne, mert azt gondolom, hogy ha az ember a gyerekének rendel valamit, akkor örömöt akar szerezni vele és eszembe nem jutna visszamondani :-)
Olyan dolgokat rendeltem amik végül is már vannak itthon még hétvégén kaptunk is ugyanolyan dolgot amit rendeltem.
Szóval igazából teljesen hasztalan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!