Szerintetek járna nekem aktív korúak támogatása?
Figyelt kérdés
Tavaly januártol 1évre megállapitoták hogy jár, kaptam is januárra meg februárra, utána megszünt mivel lett munkám. Aztán féléves próbaidő elött 1 héttel felmondtak. Most akkor folytatólagosan nem kéne járnia az aktív koruak támogatásának amit tavaly januártolllapitottak meg egy évre és februárig kaptam?2019. febr. 15. 10:24
1/3 anonim válasza:
Menj be a Munkaügyi központba - talán még valamennyi álláskeresési támogatást is kaphatnál - de ha nem, ott elmondják, mit tegyél, hová menjél.
2/3 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy nem jár folytatólagosan, mivel a keresőtevékenység 121. napjától megszüntetik a már megállapított jogosultságot. Ami rád is érvényes, mivel majdnem a 180 nap is meglett, kb. 173 napod lett.
A keresőtevékenység első 120 napjában szünetel az aktív korúak támogatásának (foglalkoztatást helyettesítő támogatásának) folyósítása.
Ha 120 nap vagy attól kevesebb nap munkaviszonyod lenne, akkor folytatólagosan fizetnék vagyis járna és visszaállítanák a folyósítást.
3/3 anonim válasza:
Az álláskeresési járadékra az az álláskereső jogosult, aki a munkájának elvesztését megelőző 3 évben legalább 360 napig munkában állt és nincs másmilyen munkaviszonya, valamint vállalkozói tevékenységet sem folytat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!