Akkor is ledolgoztatjak a felmondasi idot ha berugva megyek be naponta vagy akar igazoltlanul tavol vagyok?
Ha nem írod bele az előző munkahelyedet az önéletrajzodba, akkor gyanús lesz a tátongó lyuk. Ha beleírod, akkor kérdezni fognak, és alkalmazhatnak background checket vagy kérhetnek referencia levelet. Volt olyan munkahelyem, ahol meg kellett adnom az azt megelőző munkahelyeimről 1-1 kontaktot, jellemzően főnököket, akiket e-mailben felkerestek, igazából csak annyit kérdeztek, tényleg ott dolgoztam-e, abban a pozícióban, de ha részegen jártam volna be, gyanús, hogy azt is visszaírják. Másik helyen referencia levelet kellett kérnem az előző munkahelyemről, na ott sem mutatott volna jól, ha olyat ír az ex-főnököm, hogy részegen jártam be.
Szvsz minden munkahelyről, ha utáltad is, jó pofát vágva kell kibekkelni a felmondási időt, mert sosem tudhatod, mikor kerülsz olyan helyzetbe az életben, hogs a volt kollégáid közül valaki dönteni fog rólad.
Ha berúgva mész dolgozni vagy lógsz akkor a cég fegyelmit is adhat, továbbá munkaügyi pert is akaszthat a nyakadba.
A felmodási idő védi a munkavállalót és a munkáltatót. Gondolom ha máról holnapra elbocsájtanának akkor durcás lennél, de ha Te mondasz fel máról holnapra akkor a munkáltatótól elvárod hogy tapsikoljon.
Mi felmondási idő alatt nem szoktuk megkönnyíteni az illető dolgát még akkor sem, ha részegen jár be minden nap. Szondáztatás után lepapírozás, hogy miért küldtük haza, és kapott aznapra igazolatlant, amire ugye nem jár bér.
Az nagyon egyszerű lenne, ha azonnali hatállyal kirúgnánk, hiszen pont ez a célja.
Ha pedig azzal próbálkozik, hogy nem is jön dolgozni, akkor a munkaviszony megszüntetése jogellenessé válik, és ilyenkor jár a munkáltatónak a le nem töltött felmondási időre járó távolléti díjának megfelelő összeg. Ezt követelném. Ha megfizeti, részemről mehet...
Nem egyszerűbb megegyezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!