Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az miért van hogy Magyarország...

Az miért van hogy Magyarországon a fiatalság szabályosan undordik az olyan munkáktól mint a mosogatás, takarítás, építkezési segédmunka, Nyugaton viszont mosolyogva végzik ugyanezeket szorgos kiscica módra, ugyanazok az emberek?

Figyelt kérdés

A fizetés csak egy dolog, Nyugaton se lehet olyan jól élni mosogatásból.

Én inkább arra lennék kíváncsi hogy a munkamorál hogy változik ennyit az embereknél, ha más valutával fizetnek és kicsit többet keresel esetleg.

Nagyon érdekes jelenség.

2019. febr. 1. 06:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan munkát végeztem ami gyerekkori álmom volt, sokat és keményen tanultam érte, azt hittem sínen van az életem. Mégis megundorodtam tőle évek múltán, mert olyan keveset fizetnek hogy sokazor a rezsit sem tudtam időben kifizetni, soha nem nyaraltunk, ilyesmire telt. Szóval igen, számít a pénz! Nem a luxus, de a normális megélhetés.
2019. febr. 1. 06:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
szerintem rosszul látod...ezeket a munkákat senki nem mosolyogva végzi...hanem mert ezt dobta a gép, mivel se használható szaktudása nincs épp az embernek, vagy ha az van, akkor a magabiztos nyelvtudás hiányzik még...
2019. febr. 1. 07:37
 3/6 anonim ***** válasza:
54%

Pedig épp a fizetés a lényeges különbség. Mert oké, hogy nyugaton sem lehet mosogatóként jól élni, de félretenni azt lehet. Ezen kívül meg nyelvet tanulni is tudnak közben. Ezek következtében ott sokkal többen tekintenek az ilyen munkára átmenetiként, mert vagy megteremtik az anyagi alapokat, és hazajönnek, vagy jobban megtanulják a nyelvet, aztán keresnek ott jobb munkát, és mindkét esetben tudnak pénzt is félretenni. Itthon viszont nem tudsz egy mosogatói bérből jelentős összeget félretenni, még akkor sem, ha sokadmagaddal élnél egy lakásban.

Egyébként a munkáltatók hozzáállása is más azokkal szemben, akik évekig ilyen munkát végeztek. Nálunk sűlyesztő, ha beleírod az önéletrajzodba egy komolyabb állásra jelentkezésnél, kiszórják, ott meg akár pozitív is lehet, hogy elvállaltál ilyen munkát is, nem büdös neked a munka.

2019. febr. 1. 07:45
 4/6 anonim ***** válasza:
77%

Balázs, dolgozol már?

Vagy Te is épp undorodsz évek óta a kétkezi munkától és mások nyakán lógsz?

2019. febr. 1. 07:46
 5/6 anonim ***** válasza:
52%

Mert itthon az építkezések többségén reggelente a sokszor a cigánysorról gyűjtik be az embert dolgozni és örülsz. ha nap végén nem tűnt el semmi.

Meg maga a munkamorál is gáz, igénytelenség van, nagy az alkoholizmus, kevés a fix ember, mert a segdmelós többsége napi bért kér kpban nap végén kifizetve és ha úgy tartja kedve akkor 2 napig színét se látod. Mivel ilyen a hozzáállás nincsenek megbecsülve, mondhatni szükséges rosszként vannak kezelve a rendszerben.

Őszintén te mennél ilyen emberek közé dolgozni?

Külföldön tán jobb a helyzet és igen a pénz is sokat számít, ráadásul, ha nem nagyon költ, akkor ha hazahozza itthon az a pénz többet ér. Meg más a munkamorál, szívesebben dolgozik Günthernek 1000 euroért, mint itthon 400ért.

2019. febr. 1. 09:09
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

Mert nem egy könnyű munka egyik sem, ráadásul nem fizetik meg.

Ha van egy kényelmes irodai álláslehetőség dupla annyiért, miért tegye tönkre a testét?

Az meg, hogy nyugaton ezt végzik, az a pénz miatt van elsősorban, és időszakos jellegű.

Amúgy nézz szét egy nyugati hotelben, szerinted hány őshonos dolgozik a housekeepingben vagy a mosogatóknál? Szerintem nem sok. Gondolom, ott is inkább az irodát preferálják.

2019. febr. 1. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!