Mekkora vagyonnal kell rendelkeznem, ha a középosztályhoz szeretnék tartozni ma Magyarországon?
közép osztály az ha van egy saját tulajdonú házad egy normális helyen, auto, neked meg a feelségednek.
Évente el tudtok menni nyarani 1-2 hétre külföldre.
És nincsenek anyagi gondjaitok.
Ehez ma kb egy 4 fős család(papa, mama 2 gyerek) kell megközelitöen 1 milliós havi bevétel.
@20:44
Szerintem Magyarországon ekkora fizetése nem azoknak van akik 3 műszakba kuliznak.
Mindig nehéz definiálni a középosztályt, mert európai értelemben Magyarországon alog van középosztálybeli, de ha a hazai társadalom mediánjának 20%-os környezetét vesszük, akkor meg közel mélyszegénységben élőket is középosztálybelinek kell tekinteni.
Én függetlenségi értelemben szeretem definiálni a középosztályt. Az középosztálybeli, akinek az egzisztenciája nem függ sem az államtól, sem más gazdasagi szereplőktől, pl. a munkáltatójától vagy vállalkozóként a legnagyobb megrendelőjétől. Ehhez az kell, hogy a szakmai tudása folyamatosan bővülő és bármikor eladható legyen, valamint széleskörű tajékozottság és pénzügyi tudatosság is alapfeltétel. Az nem középosztalybeli a szememben, aki jól keres, de hónapról-hónapra él, vagy retteg a főnökétől, mert ha kirúgjak, nem talál más munkahelyet, de az sem, akit állami juttatásokkal meg tud venni a politika, legyen az segély vagy éppen CSOK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!