Németországban hol a legjobb havi nettó fizetés, képzettség nélkül? Pl. Csomagoló, gyárimunkás? DPD stb
Sziasztok!
Németországban a DPD-s futárszolgálatnál a csomagolók, heti 5x8 órában keresnek 2000 eurót. Szállás már van 300 euroért, másfél szobás! Szerintetek, havi 200 ezer forintból (600-700 euro) meglehet élni németországban? Azaz 300 euro az albérlet, a rezsi nem tudom mennyi lehet kb, a kaják azok tudom hogy drágák. Bár azon tudnék spórolni, nem vagyok az az ember, akinek a kaja az első :D Köszi a válaszokat előre is! Illetve: hotelben éjszakai recepciós ott mennyit kereshet körülbelül, vagy akárhol ott éjszakai műszakban árufeltöltő vagy akármi :D
"Németországban a DPD-s futárszolgálatnál a csomagolók, heti 5x8 órában keresnek 2000 eurót. Szállás már van 300 euroért, másfél szobás! "
Ez szép és jó. Viszont a 2000-es fizetés nem ott van, ahol a 300 eurós másfél szobás lakás.
Ott a legnagyobb a fizetés, ahol a lakás/albérleti árak is az egekben vannak. Nálunk pl 500+rezsi alatt szobát alig kapsz.
Ráadásul az a 2000 euró bruttó. Ha I-es adókategóriában vagy, akkor kézhez kapsz 1350 körül.
Fizikai munka németországban, egyedül felejtős!
2015-ben voltam kinnt.
Bruttó 1800 fizetés.
Lohn steuer 3-ban (családos kategória)1800-ból megkaptam 1400-at, azaz hogy nem! Mert a szállást a nettóból vonják, így kaptam 900 eurót.
Leszámolom belőle a hazautazásokat, ennyi pénzt itthon megkapok multinál forrasztóként.
Te a 2000 euróból a szállást levonva kapnál közel 1000 eurót.
"havi ezer eurot félrelehetne tenni bruttó 2000 eu-s fizetésnél... "
Szép álom.
Számolj egy kicsit utána.
Tegyük fel kapsz 1400 nettót és tényleg 300-ért sikerül szállást találnod.
De ehhez jön a rezsi, GEZ, közös költség.
A munkahelyre be is kell jutni. Bérletek 50-150 euró között mozognak zónáktól függően.
A mobiltelefon előfizetések (akár kártyás, akár számlás) 10 de inkább 20 eurótól indulnak havonta.
És akkor még egy szelet kenyeret sem ettél.
Kajára számolhatsz nyugodtan napi 5-10 eurót minimum.
Ha kimozdulsz a városba akkor még jobban megy a pénz.
Lehet félretenni, de nem ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!