Diákhitel kérdések?
Honnan tudhatom meg, hogy mennyit kamatozik évente a diákhitelem? 2013-ban vettem fel szabad felhasználású diákhitelt. Azóta csökkentették a kamatokat (talán el is törölték?), de nem tudom, hogy az rám vonatkozik-e vagy csak azokra, akik a változtatás után kötöttek szerződést.
Továbbá hány hónap elmaradás után bontják fel a szerződésemet? A legtöbb helyen 12 hónapot olvastam. És milyen kedvezményeket lehet kérni a törlesztőrészlet mérséklésre vonatkozóan?
Nem nagyon lesz barátnőm, eddig sem volt, szóval ettől nem kell tartanom. A felsőoktatásba pedig nagy reményekkel vágtam bele, csak sajnos kiderült, hogy a választott képzés kritikán aluli színvonalt képviselt, ezzel a "szakmával" pedig lehetetlen elhelyezkedni, egy orbitális átverés áldozata lettem...tudom én választottam, de nem gondoltam volna, hogy a magyar állam akkreditál, engedélyez olyan szakokat, aminek semmi értelme nincs és egy viszonylag jó hírű egyetemen a középiskolás szinttől is jobban elhülyülök pár év alatt.
Most mihez kezdjek, úgyse tudom fizetni, mondhat bárki bármit, még egy szaros diákmunkára sem vettek fel sosem. Szóval nagyon nem lesz miből tiltaniuk.
"Most mihez kezdjek, úgyse tudom fizetni"
Leírtuk, hogy mit csinálj: vedd fel a kapcsolatot a Diákhitel Központtal.
De úgy látom, Te nem nem tudod, hanem nem is akarod fizetni a diákhitelt.
És igen, tudom, telefonod sincs - a szomszéd Gizi néni számítógépén írsz a Gyakorira :D
De igen, van, csak abba kéne hagyni a másokra mutogatást, mások hibáztatását és összeszedni magad és tenni azért, hogy jobb legyen.
Nagy valószínűséggel most a szüleiddel élsz, eltartanak, semmi okod arra, hogy törd magad és állást keress - mert ez jó neked így. DE!!
A szüleid nem fognak örökké élni és ha elhunynak, akkor nem lesz, aki eltartson. Ráadásul, ha meg is öröklöd a lakást, máris viszi a NAV a kifizetetlen diákhitel miatt. Ezt akarod?
Nem egyszerűbb lenne bemenni/megírni nekik a problémádat? Úgy tudom - de ebben nem vagyok biztos - hogy talán szüneteltetést is lehet kérni.
2019-ben havi 8280 Ft-ot kell fizetned ha nem volt munkád korábban.
Diakhiteldirekt.hu oldalon tudsz regisztrálni és megnézni napra pontosan az egyenleged. Szintén ott tudsz ingyenesen bankkártyával befizetni utalás helyett.
A kamat 2,2%, napi kamatszámítás van. 2,2/365 a napi kamat az aktuális tőkére. Ha év végén van tartozásod az tőkésedik.
Érdemes időben befizetni a havi 8280 Ft-ot mert késedelmi kamat is van ha nem fizeted be időben.
Fél vagy 1 év után mondják fel a szerződést ha nem fizeted ezt nem tudom pontosan. Ennyi idő alatt tudsz munkát találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!