Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tehetek-e ezért feljelentést?

Tehetek-e ezért feljelentést?

Figyelt kérdés

Dolgoztam egy építkezésen, a főnök össze vissza ígérgetett aztán a végén nem fizetett ki, 400Eft, nem volt pénzem karácsonykor ajándékot venni...

3 Hete a befejezés körül elkezdtem begyűjteni a telefonszámokat akiket megismertem a munka során hogy később eladjak nekik szolgáltatást, ami nem építőipar. Pl megvan a generál kivitelező száma, akitől KZS eléggé fél.

Ezután nem számolt el velem, de felhívott hogy "Szépen Megkérlek, de hagyd abba a kapcsolatfelvételt az én ismerőseimmel mert behatolsz a privát szférámba, és olyan is volt aki ezt zaklatásnak vette csak nem mondta neked."

Szerintem inkább attól fél hogy üzletileg kikerülöm és elveszt egy bolondot aki ingyen dolgozott neki.

Persze tökre le fogom jelenteni a saját megrendelőinél hogy tartozik.

Találkoztunk utána személesen adott egy kis előleget, de szólt hogy nyomatékosan közlöm hogy hagyd abba a telefonszámok begyűjtését. Pl nem hívhatom fel a házban a közös képviselőt.

Egyébként maffiás csóka. Konkrétan nem fenyegetett meg semmivel, de ez úgy ahogy van kimeríti a megfélelmlítés fogalmát, nem?? Csak azért mert ha elindítom a háborút, a CXV kerületiek már tudjanak az ürgéről....

2018. dec. 26. 10:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán érteni a leírást. Most akkor üzleti partnerek voltatok vagy alkalmazott voltál?
2018. dec. 26. 10:44
 2/19 A kérdező kommentje:
Alkalmazott csak nem jelentett be, segédmunkásféle.
2018. dec. 26. 10:46
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Volt munkaszerződésed?

Ha nem akkor ennyi volt a történet. Ha igen akkor fizetési meghagyás, majd ha arra nem fizet munkaügyi bíróság.

2018. dec. 26. 11:03
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint tudtad, hogy nem jelentett be?

napi bejelentéssel sem? Nem kérte el az adataidat?

Mert ha ez így van, akkor Te is "sáros" vagy abban, hogy feketén dolgoztál, ha feljelented, magad is bajba keveredhetsz és nem csak a fekete munka miatt.

Mire gondolok?

"3 Hete a befejezés körül elkezdtem begyűjteni a telefonszámokat akiket megismertem a munka során hogy később eladjak nekik szolgáltatást, ami nem építőipar. Pl megvan a generál kivitelező száma, akitől KZS eléggé fél."

Jogosulatlan adatkezelés, jó hírnév megsértése, stb. dolgokat varrhat a nyakadba.

Persze ezeket nem azért írom, mintha egyetértenék azzal, hogy nem fizetett ki, de azt tudnod kell, hogy ahányszor fekete munkát vállalsz, ez MINDIG benne lesz a pakliba. Nincs szerződés, akkor nincs jogi út, hogy behajtsd - ezt magad is tudod, hiszen nem is ezen az úton indultál el.

A "nyomatékosan közlöm, hogy hagyd abba a telefonszámok begyűjtését" ez nem meríti ki a megfélemlítés fogalmát. Nem lettél megfenyegetve, csak nyomatékosan megkérve - ennyi.

2018. dec. 26. 11:04
 5/19 anonim ***** válasza:
49%

"Jogosulatlan adatkezelés, jó hírnév megsértése, stb. dolgokat varrhat a nyakadba."

Azért baromságokat ne beszéljünk. Kollégák, ismerősök telefonszámainak elkérése semmiféle jogszabályba nem ütközik.

2018. dec. 26. 11:31
 6/19 A kérdező kommentje:

Igen csak ha Ő beperel akkor megnyerheti a 0 forintot a bankszámlámról, neki meg van egy pár Mercedese, viszont volt szóbeli szerződés, hogy "Te 13 ezerért / nap-ért vagy itt"

Azt hogy dolgoztam tudom bizonyítani a napokat a biztonsági szolgálat nyilvántartásából.

2018. dec. 26. 11:38
 7/19 anonim ***** válasza:
87%

Az, hogy dolgoztál konkrétan kutyát nem fog érdekelni - milyen jogviszonyban? Te állítod majd, hogy "alkalmazottiban", ő meg azt, hogy alvállalkozóként.

Innentől kezdve a munkaügy felteszi a kezét, mivel ők munkavállalókat védenek, nem alvállalkozókat, te menj bíróságra és peres eljárásban hajtsd be ami szerinted "neked jár", majd a NAV jól megbüntet, amiért nem adóztál utána és a büntetés több lesz, mint az a 400K amivel tartozik.

2018. dec. 26. 11:41
 8/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy mennyi dolgoztál ott, de a leírásodból arra gondolok, max. egy hónapot.

Szóbeli szerződéskötés volt. A szerződés írásba foglalása a munkáltató kötelessége.

Én tennék egy bejelentést a kormányhivatalokban található munkaügyi felügyelőségen. Ott elmondják, hogy milyen egyéb lehetőségeid vannak.

Annak pedig, aki azt mondja, nem fizetett a kérdező adót a "bére" után azt üzenem, hogy mivel nem fizették ki, ezért nem kapott bért, tehát fizetnivaló sincs utána neki. Megszerzett jövedelmet adózunk, meg nem szerzettet nem. A bér után egyébként is a munkáltató vonja le a kötelezőket, és fizeti meg utána pluszban a közterheket. A dolgozónak maximum az SZJA előlegként levont és az SZJA végleges összege közöttit kell rendeznie egyébként is.

Kérdező! Indulj a kormányhivatalba...

2018. dec. 27. 05:43
 9/19 anonim ***** válasza:

Utolsó

Munkavállalóként igen. Alvállalkozók esetében nem...

2018. dec. 27. 10:17
 10/19 A kérdező kommentje:
Egyébként van munkaszerződés, sohasem láttam, nem olvastam, nem írtam alá, a főnök egy droidja a hátam mögött becsempészte az építésvezető irodájába mivel 10 szer szóltak rájuk hogy hozzanak ilyet.
2018. dec. 27. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!