Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehet pénzt utalni...

Hogy lehet pénzt utalni bankszámlaszámra, és hol?

Figyelt kérdés
2010. jún. 28. 08:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
669 az első 3 szám és még ez is "Kéthely és Vidéke Takszöv:"
2010. jún. 28. 09:58
 12/17 anonim ***** válasza:
50%

Akkor a Kéthely és vidéke takszöv.-be kéne bemenni.

Itt vannak kirendeltségek:

[link]

De ha nem esik sehogy útba, akkor számlát kell nyitnod valahol és oda befizetni a pénzt, majd utalni. Egyébként az mnb oldalán meg lehet nézni a GIRO számokat (ez a bankszámlaszám első 3 karaktere, ami a számlát vezető pénzintézetet jelöli).

Ez az egész úgy működik egyébként, hogy a bankokba befizetett pénzeket a bank folyószámlákra rakja és minden nap végén az utalásokról kimutatást küld a központi banknak (MNB). A központi bank, fogja az egyik bank számlájáról a másik bank számlájára átvezetni az összegeket és erről másnap értesíti a másik bankot és az jóváírja a fogadó fél folyószámláján az összeget. Azért nem lehet bármelyik bankba menni, mert a bank csak úgy nem vezet be kp-t, folyószámlára kell, hogy tegye. Ha viszont se neked se az eladónak nincs ott számlátok, akkor mégis hova írja jóvá a befizetést?

2010. jún. 28. 10:25
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha a számlanyitás mellett döntesz, akkor én a Citibankot javaslom, van 0 Ft-os folyószámlájuk. Amit ha nem használsz, akkor nem kell érte fizetned. (persze csak akkor, ha nem kérsz bankkártyát, mert ugye az is pénzbe kerül).
2010. jún. 28. 10:33
 14/17 anonim ***** válasza:
Na ekkora hülyeséget még nem hallottam, mint az előttem író.Fogod a pénzedet bemész BÁRMELYIK bankba a pénztárhoz és megmondod az ott ülő alkalmazottnak, hogy ezt a pénzt utalja át erre a számra.Megjegyzés rovatba írja már be kezeivel, vagy amivel akarja amit akarsz közölni az eladóval.
2010. jún. 28. 20:42
 15/17 anonim ***** válasza:
Tiszteletben tartom a véleményed kedves utolsó, de az a helyzet, hogy a közgazdász diplomámat nem a piacon vettem és az egy kereskedelmi bank osztályvezetője vagyok. Nem foglak lepontozni sem, majd megteszi a kérdező ha rájött, hogy nem igaz, amit írtál.
2010. jún. 28. 21:41
 16/17 anonim ***** válasza:
Oké megadom a számlaszámom és ha nem tudsz nekem utalni másik bankból, akkor én utalok a tiedre.Ötezer?
2010. jún. 28. 21:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Te arról beszéltél egészen eddig, hogy ha mondjuk az OTP-be bemegy a kérdező, akkor anélkül, hogy lenne ott folyószámlája, át tud utalni pénzt a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezetbe az eladó számlájára. Ez teljes képtelenség. Nyugodtan próbáld ki, nem fog menni!
2010. jún. 28. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!