Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Januártól ha önkéntes alapon...

Januártól ha önkéntes alapon túlórázom vagy bemegyek hétvégén dolgozni akkor azt nem fizetik ki? (vagyis 3 éven belül) Vagy csak ha ők hívnak be?

Figyelt kérdés
2018. dec. 20. 17:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
mindegy, hogy miért mész be, attól függ, azon a munkahelyen mennyi a munkaidőkeret. Ha 3 év, akkor 3 év után van az elszámolás. Persze dönthet úgy a munkáltató, hogy ennél jóval rövidebb munkaidőkeretet alkalmaz. Van, ahol például havonta számolnak.
2018. dec. 20. 17:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Elég sokat olvastam utána, munkajogász tollából olvastam a következőt.

A 3 év a túlmunka elévülési ideje (ennyi időd van dönteni az elszámolás módjáról). A munkaadónál lévő bérfizetéssel (tehát pl. havonta vagy hetente) kérheted az addig összegyűlt túlmunka kifizetését vagy lecsúsztatását.

2018. dec. 20. 17:48
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Én csak azt nem értem, hogy amikor bemegyek túlórázni, akkor kifizetik az adott hónapra a túlórát, viszont az elszámolási időszak 3 hónap. Akkor ez hogy is van? Szokott lenni valami kisebb összeg +-ban három hónap után, de szerintem az az, ami az alap munkaidőnkön felül összegyűlik, és a saját magam által bevállalt túlórát nem számolják hozzá. Jól gondolom?
2018. dec. 20. 17:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
*pluszban három hónap után ...
2018. dec. 20. 17:54
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

Olvassátok el a törvényt! Hatalmas félreértések vannak.

3 dolog változik meg:

- pihenőnap kiadásának szabályozása enyhébb lesz, tehát a munkáltató kicsit rugalmasabban oszthat be,

- az eddig maximális 250 ill. kollektív szerződéssel 300 túlóra egységesen 400-ra nő,

- az eddigi maximális 1 éves munkaidőkeret 3 évre nő, de ez csak a kollektív szerződéssel rendelkezők számára igaz, tehát ott, ahol a szakszervezet tárgyalja le a szerződést.

Tehát NEM változik meg gyökeresen semmi. Ugyanúgy működik a túlóra, ahogy régen: a munkáltató rendelheti el. Automatikusan sem változik meg semmi, nem lesz olyan, hogy hirtelen 3 éves munkaidőkeretbe kerülsz január 1-gyel.

Szóval a lényeg a lényeg, hogy tájékozódni kell, most ez egy nagyon felkapott téma lett, és mindenki hazudik róla, de a valóság a törvényben van.

2018. dec. 20. 18:35
 6/11 anonim ***** válasza:
29%

Igen és a valóság az , hogy rákényszeríthetnek , hogy éjjel-nappal dolgozz kevesebb pénzért és mindezt a családok támogatásának a jegyében.

A rugalmas minkaidőkeret így működik ( már évek óta ) :

Mondjuk márciusban nincs meló , úgyhogy elküldenek 1 hét szabira , a pénzedet megkapod , de mínusz óráid keletkeznek.

Augusztusban sok a megrendelés , úgyhogy szólnak , hogy gyere be 5 hétig minden szombaton.

Ez nem számít túlórának , mert van 5 mínusz napod , úgyhogy SZOMBATI TÚLÓRAPÉNZ - AGYŐ , csiribí -csiribá , a szombatból hézköznap lett.

Ezt ma Magyarországon meg lehet csinálni , és újabb cslafintáságokon törik a fiúk a fejüket persze KIZÁRÓLAG A MUNKÁS ÉRDEKÉBEN !

2018. dec. 20. 19:34
 7/11 anonim ***** válasza:
23%

Ja , és ha a törvény lehetőséget ad a munkások kizsákmányolására , akkor a munkáltató miért ne tenné meg?

Nem bolond nem ?Neki a profit a lényeg , magyarul az , hogy valaki a legkevesebb pénzért a legtöbbet dolgozzon neki!

Az új törvény kifejezetten családbarát , ha nincs időd hazamenni a munkából , akkor a migránsok nem ölhetnek meg útközben , a gyereket meg majd a nagymama felneveli , hogy legyen valaki aki tovább melózik....

2018. dec. 20. 19:37
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: Kollektív szerződés nélkül a maximális munkaidőkeret 4 hónap. Kollektív szerződéssel most 12 hónap, jövő évtől lehet 36 hónap is. De a kollektív szerződés szakszervezetet igényel. Ha pedig olyan szar a szakszervezet, hogy belemegy 36 hónapba, akkor ott azért komoly gondok vannak, és nem igazán a munkások érdekeit képviselik.
2018. dec. 20. 19:44
 9/11 anonim ***** válasza:
29%

Ahol én dolgoztam , ott sehol sem volt komoly szakszervezet.

Ahol meg van : hát a szakszervezeti vezetőket jól meg kell fizetni , plusz szép irodát , könnyű melót kell adni nekik és a dolgok meg vannak oldva.

2018. dec. 20. 19:47
 10/11 anonim ***** válasza:
#6: ha szabira küldenek, abból hogyan keletkezik mínusz órád?
2018. dec. 21. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!