Álláskeresési járadék esetében, ha 74 napra kaptam meg, akkor az utolsó hónap egészségügyi járulékát is le fogják vonni a kapott összegből a teljes hónapra?
Van bennem egy kis zavar, mert november 9-én törölték a TB fizetési kötelezettségem, de mire megkaptam a "végzést", addigra én már befizettem a novemberi 7320 forintot. Nem tudom, hogy, ha esetleg úgy adódik, hogy nem találok munkát ezen időszak alatt, akkor ebben a felállásban mikortól szükséges újra TB-t fizetnem.
Kérlek segítsetek ennek megfejtésében!
A 7320 forint amit fizettél, egészségügyi szolgáltatási járulék.
Az álláskeresési járadékból nem vonna egészségügyi járulékot, csak nyugdíjjárulékot és SzJA előleget, de a járadék folyósításának ideje alatt biztosított vagy, nem kell magad után fizetned az eü.szolg.járulékot.
Az álláskeresési lejárta után passzív jogon még 45 napig jogosult vagy az egészségügyi ellátásokra.
A 46. naptól kell megad után fizetned (ha addig nem találsz munkát és egyéb jogon sem leszel jogosult az eü. ellátásra)
Köszönöm szépen a válaszotokat, különösképpen az elsőt.
A 45 nap a 74 nap lejártától számítandó, vagy a november 9-ét követő 3 hónap után?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!