Ha magánszemély és magánszemély között történik használt autó vásárlása, a próbagarancia mennyi idő és bele lehet ezt írni az adásvételi szerződésbe?
Általában 2-3 nap szokott lenni. De mi (mint cég) eladtunk nemrég egy 230 ezer km-t futott autót, amúgy jó állapotban.. a vevő szerette volna a próbagaranciát, mi viszont nem. (bocsi, muszáj hozzátennem, h fekete bőrű vevő volt, akiből kinéztük, h egy nap múlva rájön h mégse tetszik és visszahozza). Ezért mi nem egyeztünk bele a próbagaranciába. Két nap múlva jött egy vevő, és elvitte az autót.
Úgy voltam vele, h egy öreg autót adunk el.. amivel bármikor bármi történhet. Ezt az árába is bekaluláltuk (olcsón adtuk el). Elvitték próbagarancia nélkül is.
Én nem xaroznék vele. Aki 20 éves autót vesz, az így is úgy is nagyot kockáztat, bár gondolom, nem milliókért fog elkelni az autó.
"Úgy voltam vele, h egy öreg autót adunk el.. amivel bármikor bármi történhet."
Így van, ahogy első írja.
Bocs kérdező, lehet hogy Te bele akarod íratni, de az tuti, hogy az eladó nem fog ebbe belemenni, aláírni.
Aki 20 éves autót vesz, az számoljon vele, hogy akár másnap eltörhet egy csavar, stb. (mondom ezt úgy, hogy mi is szeretnénk majd autót venni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!