Szerintetek a kellékszavatosság kiterjed ilyen esetre is?
Figyelt kérdés
2 és fél éve vettünk egy családi házat. Régi kockaház de nem tűnt vészesnek. Az eladó amit mondott és én is láttam hogy stukatúros a mennyezet a villanyvezetékek régiek illetve volt egy csőtörés a fürdő falában. Ezen kivül kiderült hogy régen vizesedett de ezt injektálással javították. Most szerettünk volna festeni és elötte ahogy kell repedés javítás rossz részeken vakolat csere. Közben kiderült hogy a padló szintjétől felfelé szinte nincs habarcs a téglák közt sok mozog is. A repedések azért jöttek ki mert igazából nincs kötőanyag a téglák közt. Ajtók felett ugyanez a helyzet. És ezt mind szépen elfedték úgy hogy jó ideig nem jöttek ki ezek. Most fontolgatom hogy bírósághoz fordulok mert ha tudom hogy ilyen akkor nem veszem meg. Vagy jóval kevesebbért.2018. nov. 24. 11:58
1/4 anonim válasza:
Szerintem igen. Az a kérdés, hogy a jelenlegi állapot a rendeltetésszerű használatot akadályozza-e és megfelel-e a jogszabályokban meghatározott minőségi követelményeknek.
2/4 A kérdező kommentje:
Igazából az hogy ha eősen becsukod az ajtót akkor potyog a vakolat. Nem hiszem hogy bármilyen követelménynek megfelelne vagy a rendeltetésszerű használatot lehetővé tenné
2018. nov. 24. 17:43
3/4 anonim válasza:
Fordulj ingatlanügyekre szakosodott ügyvédhez, de szerintem buktad, rejtett hiba esetén fél éved van követelni valamit az eladótól, azt meg nem tudod bizonyítani, hogy csalás történt
4/4 anonim válasza:
#3 Nem fél év, hanem 5 év van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!