Lehet hogy 2-szer kell vámot fizetni ugyanarra a külföldről érkező árura?
Aliexpressről rendeltem egy nagyobb értékű multimédiás egységet másfél éve. Kicsit időközben meghibásodott, kerestem itthon megoldást a javítására, de nem nagyon találtam. Felvettem a kapcsolatot a kínaiakkal, akik irták, hogy küldjem vissza és megcsinálják.
Csomag elküldve. Ők visszaküldték DHL-el és most vámkezelni akarják. kérik az adatokat, de kb semmit nem tudok megadni nekik.
Hogyan tudom bizonyítani, hogy az az áru egyszer már vámkezelve volt? Nyilván az akkori DHL-es papir nincs meg.
Ilyen esetben mit lehet tenni?
Sajnos igen, ha javítási céllal küldöd ki, kell mellé egy ilyesmi mellékes nyilatkozat, csak persze a megfelelő szállítóéval:
Ez igazolja, hogy az export ideiglenes kivitel volt. email alapján sajnos aligha fogják elhinni, hogy ez javítás volt, hisz akkor mindenkinek csak a "javított" terméket küldenék az eladók.
Azt hittem visszaküldéskor ír majd rá valamit a feladó. Bár így visszagondolva valóban kellett volna egy ilyen papír, ezt most megtanultam...
És akkor mit vámolnak, mi a vámérték? Nyilván nem ér annyit a cucc, mint amikor megvettem bő másfél éve. Nem fizettem érte semmit...kitalálnak ott egy értéket és fizessek?
Tőlem a posta anno az eredeti vamolsi papírokat kerte, a visszaküldés dokumentumokat és a feladotol egy igazolást mi szerint javítás történt.
Nekem sem voltak még a papírok úgyhogy feladtam és befizettem újra az adót... Hasukra csapva állapították meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!