Felmondhatok szóban munkaszüneti napon, ha nincs jelen a vezetőség illetve a HR?
Tehát munkaidőben történne a felmondás, de most November 1-2-án csak páran leszünk bent az irodában (24 x 7 dolgozunk egy IT cégnél ahol ilyenkor is van műszak), a vezetőség és a HR nem lesz bent.
Tehát a kérdésem az lenne, felmondhatok-e úgy hogy mondjuk telefonon jelzem hogy én a mai nappal fel szeretnék mondani, és hétfőn intézzük a papír munkát?
Utána még 30 nap felmondási időmet is itt kell töltenem egyébként.
"Felmondani csakis írásban kell ha már nem vagy próbaidős"
Próbaidő alatt is ajánlott írásban felmondani.
Egyébként alap, hogy egy írott megállapodást szintén írásban mondunk fel. Ugyanis a felmondási idő a felmondás közlését követő napon indul el. Egy jogvita elkerülése érdekében nem árt, ha tudod bizonyítani, hogy a felmondást mikor közölted (adtad át a munkáltatónak).
Ezért írjuk meg 2 egyező példányban, az egyiket átadod, a másikon pedig dátummal átveteted.
Ha nagyon nem ér rá hétfőig, akkor tedd azt, amit az előző hozzászóló ajánlott. Én e-mailben is jelezném, hogy felmondtam, és csatolnám hozzá a felmondásom.
Kösz szépen a válaszokat. Igen egy kicsit sürgős, mert ezzel már napokat nyernék az új munkahelyemen.
A kinyomtatott felmondás asztalra lerakása + telefon, és egy email a vezetőségnek szintén csatolva egy felmondó nyilatkozattal eléggé biztosnak tűnik köszi szépen!
Mentek a zöld kezek meg minden :D
Egyszerű emberek, mint Te, csak fenyegetőznek a távozással hogy nagyobb fizetést harcoljanak ki.
Én mind fizetésben, mint fejlődésben messze jobb ajánlatot kaptam, így fontolóra sem vettem az egyébként felmondáskor ajánlott fizetésemelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!