Postával kapcsolatban segítene valaki?
El szeretném adni a focis kártyáimat, úgyhogy ezeket postán kéne elküldenem!
Sosem voltam még ott levél feladásnál! Rengeteg kérdésem van!
14 éves vagyok. Van valami korhatár?
Oda megyek egy ablakhoz, mit mondjak?
Bélyeget külön kell venni?
Az szabályos, hogy kicsi papír kártyákat rakok a borítékba?
Valaki egy gyűjtő dobozt is akart venni. Ezt gondolom csomagként kell feladni! Ott mit mondjak? A doboz kb 8*15*5 cm
A borítékos megoldás és az utóbb említett csomagos dolog mennyibe kerül?
Mehet borítékba,
bélyeget adnak postán
A kártyákat nyugodtan teheted borítékba. Ezeket ajánlva kellene feladni, ehhez adnak egy kis zöld papírt, arra a feladó és a címzett adatait fel kell vinni. Lehet elsőbbségiként küldeni, akkor hamarabb odaér. Erre azért van szükség, mert így a boríték nyomon követhető, a címzettnek át kell vennie, ennek nyoma lesz, nem mondhatja, hogy nem kapta meg.
A levél súlyát fogják megmérni, ettől függ majd az ára, olyan 500 Ft körüli összegre számíts, de kicsit több is lehet.
Csomagfeladásnál másik ablakhoz fognak hívni. A dobozt be kell szakszerűen csomagolni, kartondobozba, leragasztva. A dobozra kell ráírni a címzettet. Ott is ki kell amjd tölteni egy papírt. Ennek az ára szerintem 1000 ft körül van, de ez is súlyfüggő.
Bélyeget nem kell külön venni, intézik.
Segítenek a postán. Ha kisebb helyre mész, akkor általában több idejük van, ott türelmesebben elmagyarázzák. Főpostákon nagyobb a pörgés.
Arra figyelj, hogyha megveszik, akkor előre kellene utaltatni a pénzt, bankszámlád van-e? Vagy tudod a szüleidét használni?
Létezik utánvét is, azt akkor fizeti az eladó, mikor megkapja a csomagot. Ennek olvass utána a neten. Vagy vannak csomagküldő szolgálatok is, lehet, hogy olcsóbbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!