Ha elsején kapok mindig fizetést most az ünnep miatt késni fog?
Mivel elseje munkaszüneti nap, ahogyan a másodika is, tehát a bankok nem biztos hogy dolgozni fognak, így esélyes hogy a fizud is csúszni fog emiatt. Arra semmi esélyt nem látok hogy elseje előtt megfogod kapni, szóval úgy számolj hogy 5.ig nem lesz fizetésed. Én erre készülnék fel lélekben, és ha megjön mégis korábban akkor örülj.
De amit az első írt, legjobb az ha megkérdezed a munkáltatódnál. Hívd fel a bérszámfejtőt, vagy azt akihez fordulni tudsz ha problémád van a bérezéssel például, biztos van nálatok ilyen ember akihez lehet fordulni kérdésekkel, ő biztos tudni fog erre a kérdésre is válaszolni.
Nem akarok senkit elkeseríteni, de akkor most leírom az én véleméányemet, ami nem hivatalos, de nagy valószínűséggel helytálló:
Havi zárást csak 1-én lehet csinálni - 31-én nem csinálhatják meg, mert pl. aki 31-én délutánra megy dolgozni, azt nem számolhatják el délelőtt, mint munkanap (ez csak példa), mert lehet, hogy be sem megy aznap.
Mivel nov. 1-e ünnep, ráadásul hosszú hétvége lesz, így nyilvánvalóan sem 1.-én, sem 2.-án nem lesz elszámolva (sem 3,4-én, mert az meg szombat-vasárnap)
Tehát az első nap, amikor a bérszámfejtőknek módjuk van elszámolni az előző havi bérpapírokat, az 5.-e, s tegyük fel, délutánra lóhalálában elkészülnek, utalnak, az bizony csak 6-án fog leghamarabb megjelenni a számlán.
Szóval én nem pályáznék az 5.-ére - szerintem 6.-a előtt nem fog megjelenni a számlákon.
Havi zárást csak 1-én lehet csinálni
NEm igaz.
Simán megcsinálom 30-31-én, hogy a cégek utalni tudjanak, járulékbevallás csak 12, addig tudom korrigálni, ha valaki esetleg keresőképtelen lett, stb. Ha valaki nem jön be és jogalap nélkül lett kifizetve a 31 délután, az pedig visszavonható... Ennyi.
Jóvanmá', be ne kapjátok a fejemet!!
Leírtam, hogy ez a VÉLEMÉNYEM és azt is, hogy ez nem hivatalaos. Na mindegy, akkor várjátok 31-én...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!