Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » CSOK igényelhető ha már van...

CSOK igényelhető ha már van lakásunk vagy csak első lakásra/házra igényelhető?

Figyelt kérdés

Van már egy lakásunk, de felmerült hogy nagyobba költöznénk. Banki hitel van a lakáson, rendesen, időbe van mindig törlesztve. Van már 2 kisfiúnk és csak a CSOK miatt nem szeretnénk egy harmadik babát. Szóval 2 gyerekkel érdekel.

Lakástulajdonosként is jár a 10+10 millió? Keresgéltem, de nem találtam hogy ilyenkor mi a helyzet

2018. okt. 25. 22:30
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
Most módosították a CSOK-ot, pénzt nem adnak, de 2 gyerek mellett már felvehetsz 10 millió hitelt. Háromnál 15 a felvehető. Hogy hányan fogják ezt megszívni, bele se merek gondolni. Mert ezt visdza is kell adni.
2018. okt. 25. 22:57
 2/5 Estádio de Felchút ***** válasza:
47%

3 gyerekre már 15 misi a hitel?

Fäsza. Az megint megbässza 5 millióval az árakat.

2018. okt. 26. 00:16
 3/5 anonim ***** válasza:
83%

Nem zárja ki a csokot az, hogy van már lakásod, de nem mindegy, hogy újat vagy használtat veszel. Ha használtat, akkor maximumu 50% tulajdoni hányadod lehet máshol.

10+10 millió (hírek szerint 10+15). Kettőre 1,4 (+ hirek szerint 10), utóbbi ak amattámogatott hitel.

Hogy a csokos hitelek hogyan halmozhatók azt nem tudom, remélem, de remélem le vannak szabályozva, nem adják boldog-boldogtalannak, csak jövedelemarányosan. De én is rosszat sejtek...

2018. okt. 26. 09:02
 4/5 anonim ***** válasza:
75%

A 10 milla hitelt csak új lakásra adják és mivel egy új lakás már 30-35 millió, így esélytelen, ha nincs még 10-15 millió tőkétek.

Az egész CSOK nem ér egy fabatkát sem!

2018. okt. 26. 11:50
 5/5 A kérdező kommentje:

Ezen jár nekem is az agyam, ki tudja mi lesz ebből. Lehet egy idő után úgy megszívja mindenki mint a devizások. Akkor aztán mi lesz??

Jó lenne, de Mi mindent úgy meggondolunk mire belevágnánk. Elleszünk még az átgondolásával egy ideig :D Bár szerintem ez a jó gondolkodás, nem az hogy amint bevezették ott toporzékolt a nép már első nap a bankoknál.

2018. okt. 28. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!