Havi kb 135 ezer forintból hogyan lehet megélni Budapesten, nem albérletben?
Kb egyéves tanfolyamot fogok elvégezni.
Van félretett pénz, amit még egyetem alatt tudtam összegyűjteni, mert Pesten jártam egyetemre, ösztöndíjam volt, otthon nem kellett semmibe beleadnom, ha rákérdeztem se engedték. Tehát nagyon szerencsésen indultam.
Ezt csak azért írtam, mert nem keresek kifejezetten jól és nem vagyok nagyon ügyes spórolós. Nem az én érdemem az eddigi.
Mostmár nagyon kevés támogatást remélhetek családi okokból, halálozás egyéb. :(
A megmaradt összeget szeretném megőrizni.
Így kb egy évig körülbelül 135 ezer forintból fogok élni.
Kinek mi a véleménye?
Szerintem nagyrészt menni fog, bár sajnos várható más nagy költség is - ezért se szeretnék már most hozzányúlni a tartalékhoz.
Most akkor otthon fogsz lakni? koliban? vagy mi az hogy nem alberletben?
Ha nem kell fizetni az ottlakasert akkor jo a 135k azert.
Nem egyedi mérős, télen-nyáron ugyanannyi, a villany is, mert ott meg átalányt fizetek.
Keveset szórakozom, mondjuk akkor azért költök, de sok kedvemre való szórakozási forma el tud menni SZÉP-kártyáról.
Ruhát nem drágát veszek, sőt nem is vagyok nagy ruhavásárló.
Én főzök vagy SZÉP kártya, reggel kenyeret, zöldséget reggelizek, ezekkel sokat spórolok.
Viszont ha a főétkezések közti kajálásra szendvcset vinnék, megint sokat számítana, de nem bírom már a szenvdicset....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!