Ha lakást/ házat akarok venni, minek érdemes, és hol utánanézni?
Hát nem tudom, hogy mire gondolsz...
Érdemes megnézni mennyi pénzetek van, benézni egy bankba, hogy milyen hitelt tudtok elérni vele, belőni, hogy mekkora lakásra van szükségetek és így egyeznek-e a lehetőségek és az elképzelések.
Érdemes kicsit szétnézni a támogatások, adókedvezmények körében (pl. 35 év alatt, 15 millió alatt első lakásnál 4% helyett 2% a vagyonszerzési illeték).
Érdemes kicsit tudatosulni pénzügyekben, tisztában lenni mit tudtok bevállalni, milyen biztonsággal (pl. kiszámoló akadémia youtube).
Érdemes lehet biztosítást kötnötök (a hitelre, illetve kockázati életbiztosítást).
Aztán érdemes lakást/házat nézni a megfelelő hirdetési oldalakon. Illetve érdemes az ismertségi körben egy hozzáértőt keresni, aki segíthet a nézelődésben. Vagy szakembert, akinek fizetsz, de persze ő (sem) lesz ott minden egyes lakásnál, csak esetleg a legesélyesebbeknél.
Hát nem tudom ezekre gondoltál-e, így hirtelen ezek jutottak eszembe.
Az ilyensmit az ügyvéd ellenőrzi a szerződéskötés előtt.
Amit neked érdems (azon felül, hogy a háznak milyen hibái vannak).
- Közműtartozások ne legyenek (hozzon az eladó 0-ás igazolást minden közműről)
- Egyik mérőóra (villany, gáz, víz) se legyen megpiszkálva -én már szívtam meg ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!