Munkanélkül vidéken. Két gyerek van. Kezdik az ovit.
Régi helyemre visszamenni nem tudok. Helyben nincs
lehetőség. Mi marad?
Figyelt kérdés
33 éves nő vagyok. Kis faluban lakunk. Eddig gyesen voltam előtte közigazgatásban dolgoztam. Azóta átszervezések voltak. Az én munkaköröm megszünt. Minden a megyei kormányhivatal kirendeltségehez tartozik, szinte minden már. Hónapok óta keresek munkát de semmi. És elkeserítő, hogy olyan jellegű munkát ami nem irodai, jelenleg el sem tudok vállalni. 40 km a megyeszékhely, és pl bolti, vagy gyári munka vagy több műszakos, vagy nagyon korán kezd, így nincsen aki vigye hozzá az ikreket az oviba. A férjem így is sokat dolgozik, műszakol, nagyszülők nincsenek már az ő részéről. Az én szüleim is még aktívan dolgoznak. Anyu kereskedelemben szóval ritkán tudná bevállalni hogy segít. Sajnos olyan kilátástalannak tűnik most minden. Nincs főiskolai végzettségem, anno még elég volt egy pénzügyi számviteli ügyintéző a munkámhoz. Mostmár szinte sehova sem elég ennyi. Van még egy közép angolom. Közép németem. Mit kellene tanulnom hogy találjak munkát? Ami nem 2-3muszak. Nem is tudom hogy sok vidéki anyuka mit csinál, hogy tud dolgozni így hogy 7-17oraig van az ovi de pl 6ra már melóba legyen? Itt videken legalábbis ez a helyzet. Ott csak boltok vannak, meg posta, hivatal de ott is akik dolgoznak nyugdíjas korukig nem fognak elmenni mert mindenki félti az állását. Ötleteket várok. Hasonló gondokkal aki volt vagy van, hogy oldotta meg?
Mire vállalkozzon ? Takarítás a pusztában egy szegény faluban mégis kinél a földesúrnál aki nincs?
Egy jómódú faluban lakom itt sem jár senkihez sem bejárónő. Sajnos vagy elköltöztök legalább Debrecenbe vagy BP-re egy lyukba. Más kiút vidéken sajnos nincs. Nekünk ugyanez a gondunk, annyival jobb a helyzetünk, hogy itt keresettek a házak mert közel az osztrák és szlovák határ. Mindenképpen beszéljétek meg a férjeddel mit tudnátok tenni. Lehet neki kellene külföldön munkát vállalni vagy, ha még lejjebb adnátok az igényeiteket akkor egy fizetés is elég lenne bár ez elég necces két gyerekkel. Ennyit a családbarát MO-ról ...
2018. okt. 13. 16:19
12/17 anonim válasza:
A többdiplomás, nyelveket felsőfokon beszélő ismerőseim sem dolgoznak 8-4-ig állásban, sokan 6-kor végeznek. És persze ragaszkodhatsz a falusi kertes házatokhoz, de abból nem fogtok megélni. És külföldön is ugyanígy működik. Vagy laksz nagyvárosban, drágán egy kis lyukban, és van jó munkád, vagy elmész vidékre és napi több órát utazol.
2018. okt. 13. 17:17
13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hát mindenesetre végig fogunk gondolni minden lehetőséget. A külföld az kizart. Párom erről hallani sem akar. Régen sem most sem. Sajnos 🤔
2018. okt. 13. 17:40
14/17 anonim válasza:
Akkor kérdezd meg a párodat, hogy neked mit szabad dolgoznod.
2018. okt. 13. 17:47
15/17 anonim válasza:
Nagyobb város közelebb? Oda be tudnál járni dolgozni. Persze kocsival. Mi is falun lakunk, kb 25 km-re dolgozok, rádásul a túlsó végére járok. Fél 8ra kell bent lennem, 7kor indulok, pont 7:30 körül esek be. 4ig vagyok, fél 5re otthon vagyok a gerekekért.
Kolléganőm messzebbről jár, ő a mhely közelébe hozta oviba a gyerekét. Ez is lehet megoldás.
2018. okt. 14. 13:33
16/17 anonim válasza:
Ha elég nagy a kertetek esetleg elkezdhetnél otthon gazdálkodni. A családot pl ellátná zöldséggel, gyümölccsel, de lehet még állatokat (csirke, disznó) is tarthatnál. A maradékot el lehet adni, ha nem is helyben de valamelyik közelebbi városban a piacon. Őstermelőit kiváltod és meg van oldva. Ha nem is luxus élet, de legalább kajára nem lesz gondotok.
A mi szomszédunk évek óta ezt csinálja, irdatlan mennyiségű baromfit tart, falun a szüleinél pedig teheneket. A tej, tojás eladásából baromi jól megél. Sokkal jobban, mintha valami gyárban robotolna, vagy egy irodán kuksolna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!