Megéri autók eladásával foglalkozni?
Külföldről szeretnék autót behozni eladásra. Külföldön dolgozok (Németország) és látok elég jó árakon autókat.
Úgy képzeltem el, hogy 2 autót viszek haza, honosítattom és utána árulom, de nem tudom kell e a nevemre iratni. Végül ha elment a két autó, akkor hozznék még kettőt és így tovább... megéri? Ílletve van e bármi adózás, ha magánszemélyként árulom.
Válaszokat köszönöm!
Rátapintottál a lényegre, amikor a második sor elején azt írtad:
"Úgy képzelem..."
Ugyanis az általad leírt metódus, a valóságban nem működik.
Tegyük föl, mindent az előírásoknak megfelelően intézel, hogy ne legyen rajtad fogás.
Megveszed, kifizeted, kétnyelvű szerződés, ideiglenes rendszám, hazaszállítod, itthon NKH adatlap, környezetvédelmi besorolás, reg. adó, okmányiroda, biztosítás, rendszám, forgalmi, reg. matrica, később törzskönyv..... felsorolni is sok lenne.
Eközben eltelik némi idő, idegeskedsz nem keveset, áll benne a pénzed. Hja' nem is említettem, hogy természetesen meg kell felelni a szúrós szemű vizsgabiztos urak elvárásainak is.(különben megakad az üzletmenet)
Szóval, ha mindezen túl vagy, akkor már "csak" el kell adni a járművet. Szóval, az említett költségekre még ráteszed a vágyott 100-300 e.Ft hasznodat is.
No, ha így is találsz rá vevőt, akkor kapjál bele.
Előre szólok: nem lesz könnyű kivitelezni. :(
Cégalapítás mindaddig vágy, míg a feltételek nem adottakk hozzá.
Mekkora tőkével rendelkezel?
Ha igen, van-e kellően megfontolt és a buktatók kikerülésére alkalmas üzleti terved?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!