Alkalmi munkánál (bolti kisegítés,3 nap) köteles vagyok előre jelezni, hogy terhes vagyok?
Véleményem szerint nem, mivel ez csak és kizárólag az én dolgom, én felelősségem.
Nem nehéz fizikai munkáról lesz szó, hanem pl ruha hajtogatásról, csipogózásról.
Lehet valami problémám belőle, ha nem jelzem, hogy 7 hónapos vagyok, és ott veszik észre? (Ha egyáltalán észreveszik, mert kicsi a hasam)
Bolti munkához nem kell alkalmassági?
Amúgy terhes vagy, nem beteg
Nem kell alkalmassági.
Azért tettem fel a kérdést, mert pár hete is lett volna egy ilyen lehetőség máshol, ott mondtam, hogy terhes vagyok, nem gond-e, utána visszahívtak, hogy a szervező nem vállalja a felelősséget és így nem alkalmaznak.
Na de mégis milyen felelősséget kellene neki vállalnia? Az én gyerekem, az én felelősségem, plusz semmi bajom nincs.
Szóval ebből tanulva úgymond most nem akarom megmondani, tekintve, hogy semmi közük hozzá szerintem, csak nem tudom, hogy erre van-e valamilyen szabály, vagy megtehetem, hogy nem mondom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!