Termék eredetének igazolására piacon kapott számla is jó? Mi van ha az ottani (első) eladó nem tudja igazolni, hogy honnan van a termék?
Ha pl: veszek egy terméket egy piacon, kapok számlát, majd egy másik piacon eladom, akkor ugyebár kérhetik a termék eredetét. (a navosok)
Én meg átadom a számlát, hogy egy másik piacon vettem...
Most az lenne a kérdésem, hogy a másik piaci eladó (akitől vettem a terméket) köteles megtartani a számlát, hogy ő honnan szerezte be a terméket?
Vagy őt nem is ellenőrzik?
Csak mutatom a számlát, hogy egy másik piacon egy eladótól vettem a terméket, és ennyi? Elég is ez?
(Igen, tudok adni számlát, nem csalni akarok, csak van egy olcsó piac ahol "bevásárolnék" és azokat adnám tovább, hogy plusz hasznom legyen!)
Hááát, először is kicsit valószínűtlennek tartom, hogy piacon ÁFÁ-s számlát adjanak Neked (nem blokkot, nem nyugtát). Azaz tételesen megnevezve, hogy mit vásároltál.
De ha mégis tud az eladó adni róla, akkor elvileg igen, elég és minden vállalkozó min. 5 évig (de inkább 6, mert a bevallás számít) köteles megőrizni a számlákat.
Ha replika, azaz hamisított terméket árult, akkor egyéb gubancok is lehetnek belőle, pl. lefoglalják a hamis terméket - akár tőled is, hiába van róla számlád - kártérítés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!