Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha valaki alkalmi munkát...

Ha valaki alkalmi munkát végez, igényelheti az álláskeresési járadékot?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Július végén jöttem el az előző munkahelyemről, azóta alkalmi munkát végzek egy cégnél. Emellett lehet igényelni a munkanélkülit vagy azt csak annak lehet, akinek abszolút semmilyen munkaviszonya nincs? Keresgéltem neten ezzel kapcsolatban, de semmit nem találtam.

Köszi előre is.

2018. szept. 26. 13:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha alkalmi munka alatt az egyszerűsített foglalkoztatást érted, akkor igen, lehet igényelni.
2018. szept. 26. 13:24
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen, azt értem, Bocsi h nem voltam egyértelmű.

És akkor ez tuti? Abból lehet gond, hogy július végétől már megszűnt a munkaviszonyom, viszont én csak október elején mennek intézni..?

2018. szept. 26. 13:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Tuti. Nem tudom, ez menynire hiteles forrás, de hirtele ezt találtam, mindjárt az első mondatban benne van.

[link]

Az mindegy, mikor regisztálsz a munkaügyiben. Az igénylést megelőző 3 évet nézik, hogy ezalatt hány nap munkaviszonyod volt, szóval 2015 októbertől mostanáig.

2018. szept. 26. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!