Ha valaki alkalmi munkát végez, igényelheti az álláskeresési járadékot?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Július végén jöttem el az előző munkahelyemről, azóta alkalmi munkát végzek egy cégnél. Emellett lehet igényelni a munkanélkülit vagy azt csak annak lehet, akinek abszolút semmilyen munkaviszonya nincs? Keresgéltem neten ezzel kapcsolatban, de semmit nem találtam.
Köszi előre is.
2018. szept. 26. 13:21
1/3 anonim válasza:
Ha alkalmi munka alatt az egyszerűsített foglalkoztatást érted, akkor igen, lehet igényelni.
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, azt értem, Bocsi h nem voltam egyértelmű.
És akkor ez tuti? Abból lehet gond, hogy július végétől már megszűnt a munkaviszonyom, viszont én csak október elején mennek intézni..?
2018. szept. 26. 13:38
3/3 anonim válasza:
Tuti. Nem tudom, ez menynire hiteles forrás, de hirtele ezt találtam, mindjárt az első mondatban benne van.
Az mindegy, mikor regisztálsz a munkaügyiben. Az igénylést megelőző 3 évet nézik, hogy ezalatt hány nap munkaviszonyod volt, szóval 2015 októbertől mostanáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!