Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen formában és hol tudok...

Milyen formában és hol tudok aprópénzt beváltani bankjegyre?

Figyelt kérdés
Több 10ezer forintról van szó és az érdekelne hogy milyen összegekben kell rollnizni, van e rollnizó anyag szabály és hol a legkényelmesebb, leggyorsabb beváltani? Köszönöm!
2018. szept. 24. 03:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Postán beváltják elég borsos kezelési költségért.

Talán a Nemzeti Bankban ingyenes, de ebben nem vagyok biztos.

Rollnizni nem kell (pl. a nemzeti bankban van kifejezetten érmeszámláló.

2018. szept. 24. 06:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2018. szept. 24. 06:59
 3/4 A kérdező kommentje:

Kicsit utànna olvasgattam a dolognak. Hátha mások is szeretnének majd ilyen átváltósdit játszani. :)

A legolcsóbb(ingyen) az ha apródonként be váltogatod boltokban mert kb sehol sem ingyenes már. Ha igen akkor db számhoz van kötve. Pl 50 db érmét váltanak csak be.

Szerintem az a legtisztább ha nem gyűjtünk aprót kilós mennyiségben. :)

2018. szept. 24. 16:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem pontos az infód, mert a boltokban nem "beváltanak" 50 db-ot, hanem fizetéskor max 50 db-ot "kötelesek" elfogadni.

És mivel Te azt írtad, hogy több 10 ezer ft-ról van szó, ezért én ezt az opciót fel sem hoztam, mert Nálad ez nem működik (1-es vagyok)

Valamint ezt is írtad:

" hol a legkényelmesebb, leggyorsabb beváltani?"

nos ez ugye nem az apránként majd csak elfogy fejezet :D

Amúgy ha nem kell egyszerre a pénz, akkor induláskor beteszel pár 10-est, huszast, 50-est (vagy ami van) a pénztárcádba és azzal fizetsz - így apránként kiszórhatod. Egy rágót, stb tudsz venni azzal is.

2018. szept. 24. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!