Ti állásinterjún milyen választ adnátok arra a kérdésre hogy: Miért jelentkezett hozzánk?
Azt válaszolnám rá, ami a válasz a kérdésre :D
Ha tisztában vagy a cég profiljával, és a saját igényeiddel/képességeiddel, (vagy ha nem, akkor is) kialakíthatsz egy olyan választ, amivel csontig nyalhatsz a HR-eseknek: a cég profilját tekintve úgy érzem, hasznos tagja lennék a vállalatnak, ahol az Önök javára kamatoztathatom a tudásomat, és új ismeretekre tehetek szert.
Vagy: a cég profilját tekintve úgy érzem, tudásommal hozzá tudok járulni a vállalat fejlődéséhez.
Az a lényeg, hogy az ő fejükkel gondolkodj: elsősorban a cég érdekeit nézd, de ne hagyd figyelmen kívül a saját érdekeidet sem.
Ez szerintem egyfajta érdeklődő, felmérő kérdés.
Ha én interjúztatnék, engem is érdekelne, hogy mi okból választott minket a leendő kolléga, hol hallott rólunk, ismeri-e a profilunkat. Tisztában van-e a cég nagyságrendjével, piacon elfoglalt pozíciójával.
Engem nem az érdekelne, hogy tud "csontig nyalni", hanem hogy ez az ember mit tud nyújtani, mit tud hozzáadni az én általam képviselt céghez. Miért Ő az, akit ki kell választanom a többi jelentkezővel szemben. Illetve fordítva mit vár el, mi az amiben lehetőséget lát. Ezzel szerintem felmérhető az is, mi az amiben "erősíteni" akar az egyén és mennyire passzol bele a cég profiljába.
Én az álláskeresést valahol mindig a csajozással, ismerkedéssel tudom összehasonlítani. Egy nőhöz sem úgy mész oda, hogy "gyere mert áll a farkam", hanem próbálod meghódítani, elcsábítani. Felkelteni az érdeklődését. Itt is hasonló a helyzet, el kell adnod magad.
Na meg tényleg egyszerű kíváncsiság, hogy valaki ajánlott minket, vagy volt-e kapcsolatban a céggel, személyes tapasztalat vagy csak jelentkezik minden hirdetésre lesz ami lesz alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!