Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A polgári búcsúztató munka...

A polgári búcsúztató munka milyen?

Figyelt kérdés

Érdekelne ez a hivatás. Viszont nem sokat tudok meg róla az interneten. Milyen képzetségek kellenek hozzá? Ha valamilyen bölcsészettudományi szakot elvégzek az egyetemen úgy eltudnék ott helyezkedni? Mennyire kifizetődő szakma?

Előre szépen megérném az elmaradhatatlan tudálekos embereket hogy ha nem a kérdésre válaszolnak akkor legyenek szívesek nem hozzászólni. Engem azok a válaszok érdekelnek, amikre a kérdést feltettem, más nem! Előre köszönöm az értelmes válaszokat

#fizetés #szakma #elhelyezkedés #Polgari bucsusztato
2018. szept. 12. 20:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Milyen munka, hát kvázi pap a temetésekre - azoknak, akik nem vallásosak. Ez meghatározza a munka mibenlétét is: ugyanazt csinálja, amit a pap a temetésekkor, csak a vallási ceremónia rész nélkül. Ki kell kérdezgetni a családot, hogy milyen ember volt az elhunyt, mit szeretett csinálni, mire vitte az életben, mik voltak az életcéljai, gyerekei, unokái voltak-e, a halála körülményeiről, betegséggel küzdött-e vagy pl. tragikus autóbaleset történt... szóval bármiről, amiből egy fél-egy órás gyászbeszédet össze lehet állítani, ami érdekelheti a gyászolókat, akik esetleg nem is ismerték az elhunytat ilyen szempontból, mert csak távoli rokonok, meghívottak.

Szerintem végzettség kb. lényegtelen hozzá, bár persze nem tudom. Empatikusnak kell lenni, fogalmazni, beszélni tudni kell a temetésen miközben a gyászolók komoran hallgatnak, vagy éppen sírnak, jajveszékelnek. Előfordulhat, hogy ugyanilyen körülmények között kell egyeztetni a családdal aki megkeres.

Én nem tudnám csinálni a világ minden pénzéért se, elég volt látni ilyet, illetve papokat azokon a temetéseken, amiken személyes érintettség okán kellett résztvennem. Persze, hasznos munka, szükség van rájuk. Csak én nem bírnám, hogy ez töltse ki a napjaimat.

2018. okt. 25. 01:04
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! :)
2018. nov. 11. 12:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Hogy kerül valaki ilyen állásban? Ki alkalmazza ? Kivel kerül szerződésbe?
2019. márc. 12. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!