Köteles vagyok-e autóval naponta ingázni a munkahelyemre?
Cégem áthelyezne másik megyében lévő telephelyre.
Ezt el is fogadom.
DE!!!
Csak ott lakással. A cég azt szeretné, ha céges autóval mennék minden nap.
Ez azt jelentené, hogy akár éjszakás műszak előtt odafele 100 km, éjszaka után hazafele 100 km-t kellene vezetnem.
Ha nem veszem át a céges autó kulcsait, az munka megtagadásnak számít-e?
Én rohadtul nem tudok ezen elmenni.
Ha csak akkor fogadod el az áthelyezést ha biztosítanak szállást, akkor mi a kérdés???
Normális válaszokat kérnék!
A megmondóemberek kíméljenek, ostobaságokra nem vagyok kíváncsi!
Elvileg van egy munkaszerződésed, amiben jó esetben benne kell lennie, hogy: munkavégzés helye... ha az van benne, hogy a munkavégzés helye változó, akkor áthelyezhetnek és el kell fogadnod. Ha nem fogadod el a feltételeket, akkor felmondasz.
Ha fix telephely van a szerződésedbe és a céged át akar helyezni, akkor pedig kell írniuk egy új munkaszerződést. Azt meg vagy aláírod, vagy nem. Ennyi.
Te nem kötelezheted a munkáltatót, hogy szállást biztosítson. Azt megteheted, hogy nem fogadod el az áthelyezést ilyen feltételekkel, de akkor megvan rá az esély, hogy elküldenek.
A céges autót nem neked kell tankolni és szervizelni, tehát mérlegelendő dolog, mert eleve ezt sem lennének kötelesek biztosítani.
Azt döntsd el magadban, hogy ér-e neked napi 200 km vezetést a munkahely. Ha nem, keress mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!