Önéletrajzzal kapcsolatos kérdések!? FONTOS! (bővebben lent)
Több kérdésem is lenne:
1. Kettő és fél évig ápolási díj keretén belül ápoltam a gyakorlatilag sajnos súlyosan beteg, és mozgáskorlátozott édesanyámat, ezt kb. hogyan írjam bele az önéletrajzomba? Nem szeretném, hogy úgy jöjjön le, hogy sajnálatot,együttérzést, vagy ilyesmit akarok kelteni, azért hogy ezzel úgymond plusz pontot szerezzek magamnak.
2. Mit takar pontosan az, hogy egy nyelvet alapfokon beszélek, ezt mi határozza meg? Tehát mikortól alapfok, mikortól középfok, és mi minősül elhanyagolható nyelvtudásnak?
3. Az ápolás miatt sajnos el kellett halasztanom a szakmunkásvizsgámat, legközelebb idén októberben tudom ezt bepótolni, amit meg is fogok tenni, ezt hogyan lenne a legcélszerűbb leírni, tehát hogy a szakmát befejeztem tkp, de a közbejött családi okok miatt (anyukám betegsége) el kellett halasztanom. ( Az szóban forgó szakma egyébként nem föltétele az állás betöltésének, de szeretnék úgymond addig is, amíg levizsgázok valami munkát magamnak, mert anyut most már nem én ápolom)
4. a "magamról" rovatba kb. mit írhatok? Pl. ha azt írom, hogy megbízható, céltudatos, rugalmas, teherbíró vagyok, akkor az nem olyan "öndicséret" jellegű? Negatívumokat kell írni magammal kapcsolatban, amolyan egészséges önkritikaként? Egyébként mit célszerű még megemlítenem ebben a rovatban?
5. A szakmai gyakorlatot írhatom előző munkahelyként? Gyakorlatilag a ballagásom óta csinálom az ápolást, a gyakorlati heteken kívül nem volt még igazán más munkahelyem, csak ilyen nem bejelentett nyári munka....gondolom ilyeneket hülyeség lenne megemlíteni.
6. Ha nem kértek kifejezetten kép mellékelését, akkor is legyen kép, és ha igen milyen, csakis kifejezetten igazolványkép?
7. Ha e-mail-ben kérik az önéletrajzot, akkor a bizonyítványaimat mondjuk beszkennelve csatolnom kell az e-mai-hez?
Bocs, ha hosszú lett, köszönöm, hogy végigolvastad, és köszönöm a válaszokat! :)
1 írd csak bele 2008. 01. 30-2010. 05.30. otthoni betegápolás (ha valakit érdekel, majd elmeséled mi volt pontosan) - munkahelyek rovatba írd
2 középfok, ha kevés szókinccsel, de némi gondolkodás után majdnem folyékonyan megérteted magad...
3 beleírod a sulikhoz, hogy x évben befejezett ilyen meg olyan suli: várható vizsgaidőpont: idén október
4 magamról rovat nem kötelező én sose írok, de egyébként pont arra való, hogy fényezd magad
5 a szakmai gyakorlati helyek pont arra valók, hogy a munkahelyek rovatban feltüntesd: írd oda, hogy milyen konkrét feladataid voltak: pl. ha gépi forgácsoló vagy, akkor leírod, milyen gépeken dolgoztál és milyen típusú termékeket csináltál, ha pék vagy szintén leírod, milyen sütővel és dagasztógéppel dolgoztál és milyen pékárukat csináltál
6 illik egy igazolványképet belerakni, a jobb felső sarokra szokták az önéletrajzban
7 nem kell, ha behívnak, úgyis viszed és megnézik ...viszont, ha akarod szkenneld, veszíteni nem vesztesz vele semmit
6. Az első benyomás az önéletrajz esetében is nagyon fontos. Egy rossz, vagy nem odaillő fénykép sokat ronthat az esélyeinken. A megfelelő fénykép kiválasztásával is arról teszünk tanúbizonyságot, hogy tudjuk, mi az etikett. Semmiképpen se csatoljunk olyan fotót, ahol társaságban vagyunk, vagy hiányos öltözetben, szórakozóhelyen, esküvőn. A helyes fotón semleges háttér előtt, esetleg munkakörnyezetben optimistán nézünk a fényképezőgépbe. Ha csak a munkakör nem kívánja, nem kell egészalakos képet kell csatolni. Az öltözetünk pedig olyan legyen, mint amilyenben egy interjún is illik megjelenni: üzleti öltözet.
Ez egy oldalról van! jobmonitor.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!