Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Érdekelne miért kerül olyan...

Érdekelne miért kerül olyan sokba egy logó tervezése?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy kicsit jobban belelátni, egyelőre csak egy + érdeklődés.

2018. aug. 18. 23:40
 1/6 anonim ***** válasza:
64%

A munkaórákon, tárgyi tudáson, illetve a felhasznált digitális vagy nem digitalis eszközök árának megfizetése ( nézd meg, mennyi egy jogtiszta photoshop pl) mellett, a logóval te más saját szellemi termékét is megkapod.

Hát, ezért.

( művészként a halqlom ez a " miért ilyen draaagaa?" nyafogás ügyfelektől.

Azért drága, mert megvan a tudásom, h megcsináljam, megveszem a legjobb eszközöket ahhoz, hogy jó minőségű dolog készüljön és egy kisprojektnél is min. 2-3 napnyi, napi nagyon NEM 8 órás munka áll a kép mögött..

És igen, egy művész "csak" fest, ír, rajzol, tervez.."elfesteget" de a határidő határidő nekünk is, kedvtől függetlenül.

Az én/ mi óradíjunk miért lenne kevesebb, mint mondjuk egy kőművesé?

2018. aug. 18. 23:52
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Vannak nagyon olcsó logók is s van, amikor egy művész irdatlan összegeket kap egy alig valakinek tetsző logóért (olimpiára pl.)... Ez sok tényezőn múlik. Ma már a neten potom áron is készítettethetsz logót, persze a minőség általában jobb, ha valami normál árat adsz érte - ami még mindig nem sok, ha egy komoly üzletnél akarod használni évtizedekig... Egy jó designer munkája nem keveset jelent az üzleti sikerekben, amikor ki kell tűnni a tömegből s megfelelően, profin kommunikálni, hogy mi is a cég.

Egyetlen logó terveztetésekor azért nem sima kis órabér a jogos, mint egy alkalmazottnál, aki bent ül az asztalnál s megkapja a havi fixet, akkor is, ha a nap felében semmi meló s pl. grafikus, de alig tud valamit felismerhetően megrajzolni (ismertem ilyet)...

2018. aug. 19. 00:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Bocsi, kérdező, de úgy látom, itt vannak szakemberek is, úgyhogy én is kérdeznék: ha tegyük fel valaki csináltat egy logót, akkor utána azt le kell külön védetni, hogy más ne használhassa vagy önmagában az elkészítésével már egy szellemi termék, amit "szerzői jog" véd?

Remélem, jól kérdeztem: a lényege, hogy mit tegyen az ember, hogy más ne használhassa, ill. ha mégis használja, akkor hová lehet fordulni (Artisjus?)

2018. aug. 19. 06:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Jót kérdeztél utolsó, ez érdekel engem is. A többieknek mondom, ez nem egy támadásnak indult, hogy miért drága. Nem vonom kétségbe a szakmai munka értékét. Engem jobban érdekel a szakmai oldala. A szakmai chit- chat amikről mondjuk a grafikusok beszélnek egy logó tervezésénél.
2018. aug. 19. 16:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy logó, védjegy levédetése a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál lehetséges (korábban Országos Találmányi Hivatal), tehát nem az Artisjushoz tartozik. Keress rá szabadalom, védjegy címszavakkal, nagyon sok találatot ad.
2018. aug. 22. 18:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Köszi 5-ös, ment a zöld :-)
2018. aug. 22. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!