Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mibe érdemes befektetni?

Mibe érdemes befektetni?

Figyelt kérdés

Adott 100 000 000 ft!

Mibe érdemes befektetni?

2018. aug. 6. 04:07
 1/9 anonim ***** válasza:
60%

Mi a célod vele?

Mekkora időtávra?

Mennyire vagy kockázatképes?

Egyben ennyit semmiképp ne fektess be, meg kell osztani legalább 5-6 részre.

2018. aug. 6. 05:46
 2/9 anonim ***** válasza:
42%
Adott 100m képzeletbeli összeg, akkor én azt valami képzeletbeli dologra költeném pl. a hárememre!
2018. aug. 6. 06:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Mivel csak képzeletbeli összeg, ezért én felraknám az egészet ruletten a feketére.
2018. aug. 6. 08:51
 4/9 A kérdező kommentje:

#1 Kockázat képes nem nagyon vagyok mert ha bukok akkor nem valószínű, hogy az életbe többet látni fogok ekkora összeget!

A célom az lenne, hogy mindenképp ez vagy ezezek tegyék ki a főbb jövedelmemet!

Mivel nagy szakértelmem nincs a témában ezért kiadó ingatlanokra gondoltam!

#2-3 Nem értettétek szerencse játékba meg nőkre semmiképp nem fogok adni 5ft se mert nem az a célom, hogy élvezzem az életet és egy év alatt elszórjam az egészet!

2018. aug. 6. 09:49
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Akkor fektesd kiadó ingatlanokba. Pont.
2018. aug. 6. 10:01
 6/9 anonim ***** válasza:
32%
Egy részéből vennék állampapírt 5 éves prémiumot. 3% körül fizet de cserébe a legkockázatmentesebbnek tartott befektetési forma. 1-2 ingatlant esetleg 2-3 garázst vennék kiadásra a maradék egy részét megtartanám tartaléknak. Ja és persze egy részét részvényekbe fektetném mert ott nagyobb kockázat van, de a nyereség is nagyobb lehet. Jó befektetés lehet esetleg Paks körül nézelődni a közelgő beruházás miatt ha még nem késő.
2018. aug. 6. 10:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Jesszus, nehogy már itt akarj befektetési tanácsokat kérni!

Tessék elmenni egy befektetési tanácsadóhoz. A bankodnak s van ilyen szolgáltatása. majd ők segítenek.

2018. aug. 6. 10:20
 8/9 anonim ***** válasza:

100 millióval már sok banknál privát ügyfél leszel, befektetési tanácsadással. Foglalj időpontot, ülj le velük, beszéld meg, mit ajánlanak. Ne sajnálj erre pár órát, amikor milliók múlnak rajta.

Ezen kívül még van sok egyéb pénzügyi tanácsadó cég. Ezekből kettőféle van, független és nem független. Előbbinek ismérve, hogy neked kell fizetni a tanácsért, utóbbi "ingyenes". Ne menj "ingyenes" helyre.

Ennyi pénzt valószínűleg értékpapírba fogsz fektetni, amihez kell egy értékpapírszámla. Degiro, KBC, hasonlók jönnek szóba. Ha nekem lenne ennyim, vennék pár index követő értékpapírt (pl. S&P 500 ETF), pár tech részvényt (pl. Facebook) meg garázsokat frekventált helyen. De én nem értek hozzá, valószínűleg ezért sincs ennyi pénzem.

Végül, ami a legfontosabb: felejtsd el a lakáskiadást. Ahhoz nagyon érteni kell. Már a vásárlásnál milliókat bukhatsz ha rosszul választasz (rossz műszaki állapot vagy csőd közeli társasház), erre jön a 4% adó és a lakás egyéb költségei. Az albérlőkkel is folyamatosan teendő van, plusz 3-5 év alatt lelakják a lakást és költhetsz rá megint. Adózás és minden egyéb után pár százalékos megtérülésed lesz.

Más tészta, ha készpénzes vevőként árveréseken tudsz jó ingatlanokat kifogni áron alul, de ehhez még több szakismeret kell, mint a sima lakásozáshoz.

2018. aug. 6. 11:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Vegyél egy kisebb szállodát, és add ki bérbe havi 1 -1,5 millióért.
2018. aug. 8. 03:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!