Ha egy számla befizetési határideje hétvégére esik, meddig kell legkésőbb rendeznem?
Őszintén, mit nem értesz a határidő szón? :D :D
ADDIG kell kifizessed.
Legkésőbb (gyk: korábban is lehet) a fizetési határidőig meg kell érkeznie a pénznek a másik félhez. Ha csekken adod fel az előtte lévő utolsó munkanapon, akkor már késni fog, mert a jóváírási idő 3 nap is lehet (Magyar Posta, XXI. század). Utalás sem mindenhol van hétvégén (néhol bankon belül van), illetve a bankfióki utalásra nem vonatkozik banki időben sem a párórás szabály.
Röviden: mindeképpen előtte. Más kérdés amúgy, hogy mennyire veszi komolyan a szolgáltató a fizetési határidőt. Van, amelyik azonnal rádver pár forint késedelmet, van amelyiknél 1-2 hét is belefér.
Másodiknak köszönöm. Mára esett a határidő, tegnap elmentem befizetni.
Egyesnek: én meg azt nem értem (illetve azt hiszem, de), hogy miért van, hogy ennyi embernek az okoz örömet, ha számára ismeretlen embereket bunkozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!