Tudnátok olyan alkalmazást mondani amivel nyomon tudom követni, hogy mennyit tettem félre?
Igen igen, papírra is lelehet írni, de ott összeadni, visszakeresni és összegezni, hogy mennyim van/tettem félre kicsit idegesítő, főleg, ha a papír betelik
Elektronikusan sokkal könnyebb
Excel. Vannak rá részletes sablonok, de én viszonylag egyszerűen kezelem.
Nézem a bevételt és egyé bevételeket. Nézem az aktuális kp + banki pénzeket. Illetve nézem a fix (albérlet, utazás) és egyéni (szórakozás, nagyobb kiadás) dolgokat.
Illetve a fix kiadások és meglévő pénz különbözetét leosztom havi szintre így látom nagyjából mennyi a havi "fogyasztásom".
Excel táblázat kiváló erre.
Az egyik fülön a fix kiadásainkat vezetem. Lakástakarékok, hitel, rezsi tételenként lebontnva, megjegyzést téve, ha valami több a szokottnál, akkor miért több, stb.
Baromi jó, hogy egy táblázatból évekre visszamenőleg látom minden ilyen költségünket. A számlákat mappában gyűjtöm fajtánként. Ha betelik, akkor azt is jegyzem, hogy melyik mappában találom eltéve az adott számlát, így bármikor bármit 1,5 perc alatt előrántok. :)
Másik fülön jegyzem a megtakarításokat.
Banki megtakarítás, párnahuzat megtakarítás, utóbbiból mit mire szánunk (családi tartozás, nyaralás, stb.)
Szerintem az excel minden igényt kielégít.
Még van a hitelünkre is egy, amiben jegyezzük mikor mennyit törlesztettünk elő és így mennyivel változott a havi törlesztőnk, illetve a tőketartozásunk.
Lehet betegesnek nevezni, de én imádom! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!