Sok kicsi sokra megy alapgondolatú ezen ötletem sikeres lehet?
"Nekem az is pozitív lenne,ha jelenleg egy hónapban megdupláznám ezt a pénzt"
Már ez maga egy álom kategória. Jól pörgő termékek is néha 1-2 hónap alatt adódnak el, sokszor 10-15%os árréssel (10 ezer Ft-os terméken keresel 1000-1500 Ft-ot 1-2 hónap alatt).
Amúgy azt ajánlom, hogyha olyan ötleted van ami 20ezer Ft tőkéből megvalósítható, akkor ne itt kérdezgesd az embereket, hanem csináld (vedd meg a terméket és próbáld meg eladni), és meglátod, hogy működik-e vagy sem.
A gondolatmenetedből a dolog jogi oldala hiányzik: hogyan tedd legálissá (nyilván kis tételnél, kis pénznél nem fognak elkapni, de ha mégis akkor borul a terved). Ha meg már legális, akkor nagyban kell csinálni hogy megérje.
Te üzletszerűen akarsz kereskedni, nem saját használt cuccaidat adogatnád el.
Üzletszerű kereskedésnél már - elvileg - az első forinttól van adózási kötelezettséged.
@09:54
"Jogi oldalával nagyon nem foglalkozom"
Ez a baj, mert látszik hogy nagyon nem értesz hozzá.
"mert megvan szabva egy értékhatár egy évben,én ezt jelen pillanatban meg se közelítem "
Igen, ez használt termék értékesítésre. De ha te üzletszerűen csencselsz valamivel, mint az általad felvázolt esetben, az bizony az első forinttól az utolsóig adóköteles...
"megvan szabva egy értékhatár egy évben"
Nem, üzletszerű kereskedés esetén nincs, minden fillér adóköteles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!