Szerintetek mennyit érdemes alkudni egy 30 milliós házból? Esetleg 5, vagy talán 7 millióval kissebb árat bemondani érdemes?
Ha azt akarod hogy komolytalan vevőnek nézzenek, akkor mindenképpen.
Ha reális az ára, akkor az észrevett hibák függvényében lehet egy kicsit lefelé alkudni.
Nem tudom, 25 %-ot milyen vételnél lehet alkudni?!
Meg mire?
Mert csak?
nekem az jönne le ilyenkor, hogy szórakozni akarsz velem!
Az attól függ, hogy mennyire szeretnéd azt a házat.
Ha csak kicsit, akkor próbálkozhatsz 10 millióval is, max elhajtanak. De ha érdekel, tetszik, és reális az ár, akkor max 1-2 milliót.
Amikor mi vettük a házat, konkrétan írtam a házbejáráskor egy listát, mi az, amit cserélni kell ( csempe, szegélylécek, egyik szobában a parketta stb) ezekről csináltam egy reális költségvetést, majd ennek egy példányát vittem az eladónak is a megbeszélésre.
Ennek fényében a kiírtnál 1.8 millióval alacsonyabb áron sikerült megvenni. 13.2-t fizettünk végül, de ezzel szerencsénk volt igazából.
Az ingatlanpiac kicsit elszállt az elmúlt 1-2 évben, ilyen 7 millióval kevesebbet ajánlva körbe fognak röhögni.
Ezt nem lehet megmondani.
Mucsaröcsöge 2-őn egy lefingott parasztházra lehet tudsz 25 milliót is lealkudni, mert az lesz a realitás.
Az V. kerületben a Széchenyi rakparton egy 100 nm-es bérházi lakásra akkor sem fognak engedni ebből egy fillért sem, hogyha szó szerint csak a falak állank (és azok is alig).
Hát az alku egy eléggé bonyolult folyamat, amely igen sok tényezőtől függ.
Most nemíromle részletesen, mi mindenen múlhat, de jelenleg 25% alku abszolút nem reális. Bemondani nyilván be lehet, de ha jó és forgalomképes a lakás, akkor az utánad jövő vevő hamar elviszi előled. 5-10%-ot mondanék laikusként így látatlanban, mint alkutér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!