Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Bitcoin, kriptovaluta - hideg...

Bitcoin, kriptovaluta - hideg pénztárca, azaz tollal leírva papírlapon tárolni. Mit jelent, hogy van ez, mert elképzelni sem tudom?

Figyelt kérdés

Abszolút nem tervezek bányászni vagy kereskedni vele, viszont online kereskedelemmel foglalkozom (Vatera, Ebay), és ugyan még nem értek hozzá annyira, de a legjobb fizetőeszköznek tűnik.

(Nemzetközi átutalásnál a bankok kezelési költség és valutaváltás címén annyit lehúznak, hogy kisebb értékű termékekkel nem érdemes kereskedni, a Paypal sem vált be, mert ott is valami kezelési költség vagy nem tudom miért alkalmanként pár száz Ft-ot levonnak, a WU-t meg hagyjuk).

Szóval kriptovaluta kapcsán egyedül ezt a tárolást nem értem, mármint "legbiztonságosabb hideg pénztárcában, papírlapon, tollal leírva tárolni" - ez mégis hogy van?

Azt el tudom képzelni, hogy kódot, jelszót kell leírni a lapra - de ezt valahová be kell ütni (azaz valamihez kapcsolódni kell, azonosítani, tehát nem csak a papírlapon múlik).

Leegyszerűsítve úgy képzelem mint egy takarékbetétkönyvet (ami ugyan nálad van, de a bank nélkül semmit sem ér), vagy a kaszinóban nyert zsetont (ami szintén nálad van, de ha nem váltják be, csak műanyagkorongok...)

Illetve gépen (jobb net nélkülin) tárolni - na de mit is tárolnánk, mert ha papírlapon is lehet, akkor miért akarnánk gépen? (Elvégre a papírlapot a világ végére is magammal vihetem, de egy gépházat...)

2018. júl. 14. 20:41
1 2
 11/14 anonim válasza:
Az utóbbi esetben csak a hitem lesz esetleg egy reálisnak tűnő elképzelés, meg a termék funkciója ami jó esetben ér annyit a gyakorlatban hogy annyit vesznek amennyiben nyereséges lesz.
2018. júl. 28. 21:13
 12/14 anonim ***** válasza:

"VALAHOL egy virtuális számlán"

Decentralizáltan van tárolva soktízerer gépen, hogy milyen tranzakciók voltak. De átírni nem lehet akkor se ha mindegyik géphez hozzáférsz. Mivel a Bitcoin költéshez, tehát egy tranzakció létrehozásához szükséges a privát kulcs ismerete.

"vagy ki kell találni a jelszót"

Ha a világ leghatékonyabb eszköze állna ehhez rendelkezésedre 0 hőveszteséggel, akkor se lenne elég a Nap összes energiája hogy te végigpróbálgassad az összes jelszót. Tehát gyakorlatilag nem lehet kitálni, ellopni lehet csak.

"vagy ami sokkal egyszerűbb, egy belső ember eladja az információt"

Nincs belső ember, decetralizált a hálózat és mint korábban írtam, ha a hálózat összes gépéhez hozzáférsz akkor se tudsz tranzakciót létrehozni a privát kulcs ismerete nélkül.

2018. júl. 30. 20:01
 13/14 anonim válasza:

Olyasmi ez kicsit mint amikor eladták a Marsra lezuhant szondát.

"Kicsit karcos, de talán még működik. Ja és a vevőnek kell elmennie érte a Marsra."

2018. júl. 30. 20:10
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem látok semmi hasonlóságot.
2018. aug. 1. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!