A kollegámat arra akarják kötelezni, h egy megbeszélés keretén belül mindenkinek mutassa meg a bérpapírját. Mire hivatkozgat, ha nem akarja ezt megtenni?
Kik akarják kötelezni?
A többi kolléga?
Mire hivatkozzon. Az eszére, hogyha ilyen primitív emberek, akkor megérdemlik a kevesebb fizetést. Én sem kérdeztem sosem, hogy a kolléganőm miért keres többet. Attól nekem nem lesz jobb, ha neki rosszabb lesz.
Nem kell megmutatni és kész.
Jogilag nem tudom, hogy mi vonatkozik erre.
Emberileg viszont hivatkozhat arra, hogy ez magánügy, senkinek semmi köze nincs hozzá. Ha csak őt kötelezik, akkor kivételeznek vele, ami jogszerűtlen, és beperelhető a cég. Ha jogilag lehetséges, akkor mondja meg, hogy csak akkor mutatja meg, ha mindenki más is bemutatja a sajátját.
Amúgy nem tudom, hogy miért titkolja mindenki a fizetését, sokkal tisztább lenne az, ha mindenki nylít kártyákkal játszana, könnyebb lenne a bértárgyalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!