Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha kissé túlváll...

Mit tennétek, ha kissé túlvállaljátok magatokat?

Figyelt kérdés

Mi pont fordított helyzetben vagyunk, mint itt sok ember. Nekünk nincs hitelünk, de megtakarításunk havonta 50.000FT majdnem.

Nos kissé szűkösen, de mindenünk megvan, nem éhezünk, de látjuk a célt, hogy 2-3 év múlva már jönnek a milliók.

Ti megszüntetnétek a megtakarítást hogy jobban éljetek, vagy a jövőbeni célok miatt inkább vállalnátok ezt?

2010. jún. 17. 11:20
 1/7 anonim ***** válasza:
spórolnék ezerrel tovább
2010. jún. 17. 11:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Fel kell halmozni, ez egyértelmű.
2010. jún. 17. 12:19
 3/7 A kérdező kommentje:

De a szívem szakad meg, mikor mások azzal dicsekednek, hogy megint a tengere mennek nyaralni.

Tudom, hogy tele vannak hitellel. Én meg azért spórolok, hogy a jövőben se legyen.

2010. jún. 17. 12:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát, most a tengerre mennek, pár év múlva meg a híd alá. Hehe.
2010. jún. 17. 12:55
 5/7 anonim ***** válasza:

ma 12:21

Most azzal dicsekednek, hogy a tengerre mennek nyaralni, pár év múlva meg az öklüket fogják rázni, hogy a szemét bank elvette az autójukat, ezért is a kormány hibás, meg a gonosz bankok.

Mindezt azért, mert nekik annak idején a "szívük szakadt meg" attól, hogy mások dicsekedtek. Prolitempó.

2010. jún. 17. 13:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha megvan mindenetek, akkor tényleg spóroljatok még.

Akik most dicsekednek, később lehet, hogy valóban pórul járnak.

Dicsekedni meg Ti is tudtok. :-)

Menjetek itthon többfelé, annyi szép hely van, és 1-2 napra el lehet menni. Ők meg egy helyre mennek, Ti meg mutogathatjátok, hányfelé voltatok.

Amúgy sem értem ezt a tenger mániát, mindenki oda igyekszik, de Mo szépséges tájait nem ismeri. (bocs az offért)

Ha nagyon lazítani szeretnél, akkor 50e helyett csak 40e legyen a megtakarítás.

Én vállalnám még a szűkös 2-3 évet, hogy utána jól éljek.

2010. jún. 17. 14:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Én ugyanezt csinálom. Tökmindegy, hogy most vagy három év múlva megyek el a tengerhez nyaralni, az viszont nem tökmindegy, hogy saját pénzből élek vagy hitelből. Olyan szánalmas, amikor felnőtt emberek képtelenek előre gondolkodni, csak azt látják, hogy most plazmatévé kell, most tengeri nyaralás, stb. Nem pont olyanok, mint a kisgyerek, aki a földhöz veri magát a boltban egy csoki miatt, mert képtelen még megérteni, hogy hó vége van és a családnak nincs pénze?

Nagyon jó volt olvasni, amit írtál, végre valaki, aki hozzám hasonlóan gondolkozik :) Ne add fel semmiképp, a vége a legnehezebb, de tarts ki! Gondolj arra, hogy mennyivel jobb lesz majd úgy hazajönni Olaszországból, hogy ha megkívánsz egy ott kóstolt ételt, akkor elmehetsz egy étterembe és ehetsz, mintha hónapokig szíros kenyéren élve nyögnéd a hitelt utána :)

2010. jún. 17. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!