Abból lehet jogi problémám, ha úgy hirdetek meg egy használt terméket, hogy "utánvétellel elküldöm, vagy az utánvétel díjáért házhoz viszem, ez esetben átvételkor kipróbálható"?
Na most bocs, de tudod egyáltalán, hogy mit kérdeztél?
Mert az utánvét költsége kb. 3-400 ft szokott lenni, de a POSTAKÖLTSÉG, az bizony akár 1.000-1500 ft is.
Na most, ha Te azt írod, hogy az UTÁNVÉT költségéért(3-400 ft) házhoz viszed, akkor szépen jól ki is fogják használni.
Azt meg végképp nem értem, miért akarod házhoz vinni: lehet, hogy Te Debrecenben laksz, a vevő meg Szombathelyen. Tényleg házhoz akarod vinni neki? :D
Vagy helyi Face csoportban hirdetnél?
Kérdező, amíg nem írod meg, hogy milyen eladási oldalról van szó, addig parttalan a vita: Vaterán pl. nem mondhatod - magánemberként sem! - hogy bocs, pardon és átjavítod az oldalt. Illetve igen, de csak akkor, amíg nem licitáltak rá. És a Vatera szabályzatában az is benne van, hogy nem állíthatod váratlan költségek elé a vevőt:
"3/7. Nem megengedett olyan tranzakció indítása.... amelyben a vételárat terhelő, egyéb költség kerül feltüntetésre, illetve annak feltüntetés nélküli felszámítása sem engedett (pl. nem valós szállítási költség, a fizetendő jutalék, csomagolási költség). Az eladó a valós szállítási költségen kívül nem számolhat fel semmilyen egyéb költséget."
Arról nem beszélve, hogy nem beléd kötöttem, hanem igyekeztem felhívni a figyelmedet arra, hogy ha így írod meg a hirdetést, akkor TE jársz rosszul - de ha ezt nem vetted ki az írásomból, akkor sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!