A Postás maga dönti el milyen csomagot hoz ki aznap?
Tehát, ha jön 3 csomagom, akkor dönthet úgy - elvileg - a Postás, hogy aznap csak egy csomagomat hozza ki, és majd csak másnap hozza a többit?
Vagy minden aznapi csomagot magához kell vegyen?
Nem az elméleti rész érdekel, hanem, hogy meg tudja-e csinálni, hogy otthagy egy már kiszállításra megérkezett csomagot és csak a következő napokban hozza ki amikor ő úgy gondolja?
(aki ért hozzá eltudná mondani? Köszönöm!)
Nem pontoztam senkit, se le, se pedig fel.
Nem értem miért prolizol le, szerintem ez nagyon udvariatlan dolog.
Én viszont lepontoztalak és vállalom is - sőt, most hogy leproliztál, nem is bánom :-)
Meg is indoklom, hogy miért húztalak le:
"Postát kerülni kell ilyen ügyekben,"
10 éve adok el a Vaterán, 1500 adásvételen vagyok túl, kb. 80-90 %-a postai kézbesítés, ebből összesen 2 db küldemény tűnt el. Egyik a vevő hibája volt, mert hiába mondtam, hogy nem fér be a termék a postaládába, bárki kiveheti, inkább kérje ajánlva - nem, ő simán kérte, sajnos tényleg nem kapta meg.
A másik tényleg eltűnt (ajánlott), kaptunk kártérítést.
Az esetek legnagyobb részében, akár este 6-kor adom fel, 1 napos időgarantálttal, másnap a vevő kezében van a csomag.
Attól függ melyik postás,a csomagosnak nincs beleszólása,amikor reggel bemegy a kiosztó raktáros rámutat egy kupac csomagra(úgy 70-80db)hogy az a mai munkája-és azt mind be kell pakolnia a furgonjába és üresen kell otthagynia a raktárat.
A "leveles" postásról olvastam valami olyasmit hogy náluk nem így van hanem megkapnak több zsáknyi levelet/küldeményt egy határidővel hogy meddig kell kézbesítenie-persze vannak azonnal kézbesítendő hivatalos levelek stb. és több szempont figyelembe vételével beosztja magának pár napra előre.
A példánál maradva azt nem hiszem hogy úgy intézné hogy látja hogy egy címre több küldemény van de 1-et félretesz hogy másnap is vissza kelljen mennie ugyanarra a címre...Inkább a fordítottja,hogyha tapasztalata szerint valaki valaki hetente rendszeresen kap több küldeményt akkor esetleg összevár többet és mondjuk pénteken viszi ki őket egyben.Legalábbis ez logikusabb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!