Ha nem tudom fizetni a diákhitelt, az milyen következményekkel jár?
Figyelt kérdés
Ez az ötödik évem az egyetemen és jövőre fogok végezni mesterképzésen előreláthatólag. Az első három évemben vettem fel diákhitelt, megközelítőleg 800 ezer forint tartozásom gyűlt össze...viszont nem hiszem, hogy hamar fogok munkát találni ezzel a végzettséggel, ha egyáltalán találok. Ha nem tudom törleszteni a hitelt, milyen következményei lesznek?2018. jún. 11. 19:46
2/6 anonim válasza:
Akkor fogod szépen magad, és a szakmádon kívül helyezkedsz el.
3/6 anonim válasza:
de ez milyen gáz, hogy a szakmáját se meri leírni :D
4/6 anonim válasza:
12 havi törlesztőrészletnek megfelelő összeg elmaradása esetén a Diákhitel Központ Zrt. felmondja a diákhiteled, majd behajtási céllal átadja az ügyet az adóhatóságnak.
Mielőtt ez megtörténne, egyezkedj a Diákhitel Központtal, ha nem tudod rendesen fizetni.
5/6 anonim válasza:
Komolyan már most ezen gondolkozol? Diák vagy, itt a nyár, menj el dolgozni, és máris lesz kis pénzed, amiből majd tudsz törlezteni.
6/6 A kérdező kommentje:
bányamérnök
2018. jún. 12. 15:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!