Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Wattpadon hogy tudom a saját...

Wattpadon hogy tudom a saját könyvemet úgy kiadni hogy ne tudják el lopni? Copyrightos legyen?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem,hogy írtam egy e-könyvet,és felraktam a wattpadra. Nem szeretném hogy esetleg ellopják, és kiadassák könyvkiadóval és meg gazdagodhassanak belőle. Mit kell ehhez tennem hogy ne történjen meg? A wattpadon be tudom jelölni hogy copyrightos de akkor a jogaim is meglesznek hozzá és nem tudják el lopni? Vagy mit csináljak? Köszi a válaszokat, csak hozzá értő, 100%os válaszokat szeretnék mert nagyon fontos ez nekem.

2018. jún. 10. 21:41
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Érdemes mindenhova feltöltenem? Vagy ezek közül melyikre érdemesebb felrakni?
2018. jún. 15. 10:53
 12/18 anonim válasza:
Szerintem a Merengőre a legérdemesebb. Régen alakult oldal, sok lehetőséggel és sok felhasználóval. Ott biztos lesz olvasód, aki ír véleményt is. A Polc sem rossz, de még új, és nem valami aktívak kritikaírás terén, az Illusion-fanficre is ez vonatkozik. Érdemes nyomon követni a két utolsó oldalt is, mert pár év alatt hatalmas fejlődésen mehetnek keresztül, de jelenleg a Merengő a legjobb. Az a tévhit kering a Meriről, hogy csak HP fandommal foglalkozik, de ez nem így van, már jó pár éve az original és más fanficek is kapnak figyelmet. :)
2018. jún. 15. 13:56
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor szerintem a merengőre is felkerül. Sokat segítettél és ha te is írsz könyvet akkor sok sikert kívánok hozzá :)
2018. jún. 15. 23:53
 14/18 anonim válasza:
100%

A Wattpad sajnos nagyon lecsúszott mostanában.

Fél éve "szenvedek" egy történettel. Nagyon nehezen tudok hozzá részeket írni, nem nagyon jön az ihlet.

Egyik nap felmegyek és mit látok? Ez egyik drága olvasóm betűröl - betűre lemásolta az egészet és kirkata úgy, mintha ő írta volna meg. Eddig nem sikerült leszedetnem vele és nem is egyszer jelentettem a könyvet, de semmit nem csináltak vele. :-/

2018. jún. 22. 14:46
 15/18 anonim válasza:

Szia!

Utolsó:

Miért nem kérsz segítséget az olvasóidtól? Vagy itt? Azért csinálja az illető, mert magasztaló kritikákat akar, de dolgozni érte már nemigen, de ha csak olyan kritikákat kapnak, hogy ezt ő lopta, vegye le és hasonlóak, akkor szerintem leszedné, hisz így már elveszne az oka, amiért ellopta.

Mondjuk ezért biztonságos több oldalon is jelen lenni, mert ott vissza lehet szerintem keresni, hogy ki mikor töltött fel és ki engedélyezte és hasonlók, szóval egy kicsit biztonságosabb, mivel jobban tudod bizonyítani, hogy a tiéd. Vicces amúgy, hogy valaki odáig jut, hogy más tollával ékeskedik és nem érzi, milyen lúzer viselkedés ez. Szomorú. :(

2018. jún. 22. 16:07
 16/18 A kérdező kommentje:
Akkor már így megdölt az egész kérdés. Le is szedem a wattpadról
2018. jún. 23. 08:49
 17/18 anonim válasza:
Szerintem ne szedd le wattpadról, mert ha valamelyik okos a Merengő vagy más oldalra téved, akkor is felteheti wattpadra úgy, hogy az ővé, de ha fent van a történeted, akkor az ottani olvasóid kiszúrhatják, ezért szerintem megéri több oldalon is fent lenni. Mondjuk ez a lopásos dolog azért nem túl gyakori, de igaz, hogy előfordul, sajnos.
2018. jún. 23. 10:22
 18/18 anonim válasza:

Több olvasóm is indított egy kisebb csatát, de a "kussolj" vagy a "vicces vagy" kommentekkel le is zárta az ügyet. Nem nagyon érdekli, hogy más könyvét posztolja ki, a saját nevében.

Plusz poén, hogy nekem 3 rész + prológus van fent, míg neki 1 rész + prológus. :-/

2018. jún. 23. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!