Ez törvénybe ütköző?
Ha több pénzt kapsz mint a kiadásod, akkor bevételed keletkezik ami adóköteles. Azt be kellene vallanod és adóznod utána.
Ennyi. Pár ezer Ft-on senki se fog pattogni. Azt is kalkuláld bele, hogy a kocsit teletankolva kell visszavinned. Annak az árát se felejtsed el elkérni.
1-es, nagyon tévedsz, Magyarországé a világ legkicsinyesebb adóhivatala, amely szó szerint képes rámenni vécésnénikre öt forintért. Konkrétan azért van az, hogy mindenhol pánikszerűen írják a nyugtát, mert 1991 körül rommá büntettek egy szerencsétlen vécés nénit, amiért nem adott áfás számlát. De említhetném azt is, amikor egy hajléktalant csapdáztak be, aki alkalmanként 2000 forintért megjelent Mikulásként az erre igényt tartó családoknál decemberben. Zsinórban megrendelte őt öt vagy hat adóellenőr, hogy elérje az "adócsalás" a minimális összeget, amiért már szétbüntethetik, és még sajtóközleményt is kiadtak a hatalmas fogásról...
Különben ha nem érted a bürokráciát, szard le. Én évekig üzemeltettem egy boltot a Nagykörút közepén mindenféle bejelentés nélkül, még cégem sem volt hozzá. Ha legálisan csináltam volna, még ma is nyögném a költségeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!