Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha 2012-től visszaáll majd a...

Ha 2012-től visszaáll majd a három éves korig járó Gyes, akkor mi is fogjuk kapni?

Figyelt kérdés
Jövőhónapban születik meg második kisfiunk, de ugye az új szabály szerint csak két évig kaphatok Gyed-et, vagyis a harmadik évre már nem jár a Gyes. De ha visszaállítják 2012-ben, hogy jár három éves koráig a Gyes, akkor ránk is vonatkozik majd, és maradhatok vele Gyes-en, vagy csak azokra fog vonatkozni, akik aznaptól szülnek?
2010. jún. 15. 12:38
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Nem 2011-et akartál írni? Én is pont úgy szülök, hogy csak két évig jár. Egyesek szerint mi nem fogjuk kapni, mert visszamenőleg nem lehet megváltoztatni a törvényt, mások szerint meg elég rövid idő telik el, a két törvénymódosítás között, és nem tehetik meg, hogy aki május-december között szül, annak nem jár...hát majd meglátjuk. Én nagyon bízok benne, hogyha visszaállítják, nekünk is járni fog a 3.év.
2010. jún. 15. 12:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért 2012 mert úgy fog szólni a törvény hogy "folytatódik" a Gyes! Tehát ...visszamenőleg nincs ,de ti ugyanúgy 3évig maradtok csak gondolom a 2 év letelte után némi adminisztráció lesz...
2010. jún. 15. 12:52
 3/7 anonim válasza:
100%
végre egy kérdés ami 2012 még sem világvége:)
2010. jún. 15. 13:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is úgy hallottam, hogy ez a májusi határvonal megszűnik, és akár előtte, akár utána születik a baba, ugyanúgy marad a 3 év, mint volt. Ezt a miniszterelnök szájából hallottam.
2010. jún. 15. 13:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Elméletileg úgy akarják megcsinálni, hogy te is kapd 3 évig, mert akkortól lép életbe majd az új törvény, amikortól a mostanság született gyerekek betöltik a két éves kort. DE, és itt jön a lényeg: csak az a biztos, ami már törvénybe van iktatva. Tehát ez mindaddig terv, amíg meg nem szavazza a kormány, mivel ígérni mindent lehet.
2010. jún. 15. 14:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat. Külön köszi az utolsónak. Így már értem, hogy a "Gyes folytatódik" mit jelent. :) csak eddig nem gondoltam végig rendesen. Tehát ha elfogadják, és törvénybe iktatják, akkor itthon lehetünk három éves korukig. :)
2010. jún. 15. 16:16
 7/7 anonim ***** válasza:
reménykedjünk!!!
2010. jún. 15. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.