Megemlítettem a tulajnak, hogy kéthetente meglátogat a párom, erre megemelte szóban a rezsi átalánydíját. Szerződésünk van, illetve közvetítőn keresztül találtam az albérletet. Szeretném ezt összeveszés nélkül tisztázni. Hogy lenne jó?
Egyáltalán mi köze hozzá, hogy alkalmanként vendégeket fogadsz abban a lakásban, amiben bérleti jogod van?
Egyébként ahogy előttem írják, a mérés nélküli átalány rezsi marha nagy szívás. Nem is teljesen tiszta nekem, most hogy van a tél/nem tél elosztás? December-január-február (ez számít télnek) 20 ezer, a többi hónap 5 ezer? És ha november/márciusban is már hidegek vannak? És ha a szokásosnál keményebb a tél, akkor a tulajdonos a hasára csap, hogy most nem 20, hanem 30 ezer? Ezernyi kérdés vetődik fel.
Nyilván semmi köze, teljesen mással kapcsolatban említettem meg a dolgot. Nem számítottam erre a reakcióra.
Összességében nekem megéri, olyan dolgokat tud a hely, amire régóta vágytam. Maga az albérlet olcsó.
A szerződés alapján "fűtési szezonban" és "fűtési szezonon kívül", az összegek kötöttek. Szerintem ez elég egyértelműen behatárolható, ha megy a fűtés, akkor fűtési szezon. Októbertől március-áprilisig saccoltam. De mostmár rá fogok kérdezni erre is a közvetítőnél.
^^ Így van, ha szerződésed van, akkor bemondásra nem fizetünk többet.
Ha változtatni akar ahhoz mindkettőtöknek hozzá kell járulnia, ami számodra nem kötelező (persze utána - a felmondási időt betartva - felmondhatja a szerződést, de ez már másik kérdés).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!