Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megemlítettem a tulajnak,...

Megemlítettem a tulajnak, hogy kéthetente meglátogat a párom, erre megemelte szóban a rezsi átalánydíját. Szerződésünk van, illetve közvetítőn keresztül találtam az albérletet. Szeretném ezt összeveszés nélkül tisztázni. Hogy lenne jó?

Figyelt kérdés
A rezsi eddig 5000, télen 20000 lett volna, így még plusz 5000 Ft-ot szeretne kérni. A párom ittléte kb. havi 6 zuhanyzást jelent, főzni amúgy is főznék, a számítógép ugyanúgy menne. Szerintem nem indokolt, mi a véleményetek?

2018. máj. 23. 19:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Szerződéstől függ, de ez a tulaj egy büdös görény.
2018. máj. 23. 19:41
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Gondolom a szállást is beleszámolta. Biztos ott alszik. Vannak ilyen emberek, carból is pénzt akarnak csinálni.
2018. máj. 23. 19:42
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Az is egy rossz üzlet, hogy a rezsit általányban fizeted.
2018. máj. 23. 19:43
 4/13 A kérdező kommentje:
Összességében nem lenne rossz, meg nincsenek külön mérőórák (több lakóegység). A bérleti díjjal együtt rendben lenne, még a plusszal is, csak ez a spontán emelés nem tetszik. Igaz, konkrétan neki nem mondtam az elején, hogy jönne a párom - a közvetítőnek igen - mert úgy gondolom, hogy ez még belefér az alkalmi vendégfogadás kategóriájába. Mivel szerződés írtunk, nyilván védettebb vagyok, de a rossz viszonynak elejét szeretném venni, mert amúgy eddig nagyon is bevált az albérlet. De ez valahol elvi kérdés, azt gondolom, hogy nem tájékoztattam félre, persze nyilván annyiért adja ki, amennyiért akarja. Azt hiszem, a közvetítőt is meg fogom kérdezni.
2018. máj. 23. 19:54
 5/13 A kérdező kommentje:
(mindegyik hasznos, csak félrekattintottam, bocs)
2018. máj. 23. 20:03
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

Egyáltalán mi köze hozzá, hogy alkalmanként vendégeket fogadsz abban a lakásban, amiben bérleti jogod van?

Egyébként ahogy előttem írják, a mérés nélküli átalány rezsi marha nagy szívás. Nem is teljesen tiszta nekem, most hogy van a tél/nem tél elosztás? December-január-február (ez számít télnek) 20 ezer, a többi hónap 5 ezer? És ha november/márciusban is már hidegek vannak? És ha a szokásosnál keményebb a tél, akkor a tulajdonos a hasára csap, hogy most nem 20, hanem 30 ezer? Ezernyi kérdés vetődik fel.

2018. máj. 23. 20:12
 7/13 A kérdező kommentje:

Nyilván semmi köze, teljesen mással kapcsolatban említettem meg a dolgot. Nem számítottam erre a reakcióra.

Összességében nekem megéri, olyan dolgokat tud a hely, amire régóta vágytam. Maga az albérlet olcsó.

A szerződés alapján "fűtési szezonban" és "fűtési szezonon kívül", az összegek kötöttek. Szerintem ez elég egyértelműen behatárolható, ha megy a fűtés, akkor fűtési szezon. Októbertől március-áprilisig saccoltam. De mostmár rá fogok kérdezni erre is a közvetítőnél.

2018. máj. 23. 20:26
 8/13 A kérdező kommentje:
Inkább az, hogy ez egyfajta pszichológiai játszma. Nem azt mondom, hogy ez a célja a tulajnak, de na...ebbe nem kéne belemenni.
2018. máj. 23. 20:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerződésed van (más kérdés hogy mi van benne leírva) én ragaszkodnék hozzá. Ha a tulaj mégis 5 ezerrel emelni akar akkor már csak elvi okokból is keresnék másik albérletet és szerződésszegés címén felmondanék. Persze ha nagyon tetszik a lakás és nem akarok elköltözni akkor lenyelem a békát. Majd két hónap múlva közölném a tulajjal hogy szakítottam a párommal így csökkentse a rezsit.
2018. máj. 24. 07:05
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

^^ Így van, ha szerződésed van, akkor bemondásra nem fizetünk többet.

Ha változtatni akar ahhoz mindkettőtöknek hozzá kell járulnia, ami számodra nem kötelező (persze utána - a felmondási időt betartva - felmondhatja a szerződést, de ez már másik kérdés).

2018. máj. 24. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!